00
Haber Detayı
08 Nisan 2024 - Pazartesi 11:46
 
WTTC: Turizm 2024'te tüm zamanların rekorunu kıracak
Dünya Seyahat ve Turizm Konseyi, 2024 yılında turizmde tüm zamanların rekorunun kırılacağını iddia etti. Dünya Seyahat ve Turizm Konseyi (WTTC), 2024'ün küresel turizmde tüm rekorların kırılacağı bir yıl olacağı ve sektörün küresek ekonomiye katkısının 11,1 trilyın dolara ulaşacağı öngörüsünde bulundu.
TURİZM Haberi
WTTC: Turizm 2024'te tüm zamanların rekorunu kıracak

Oxford Economics'in WTTC için hazırladığı 2024 Ekonomik Etki Araştırması'nda (EIR), bu yıl sektörün küresel ekonomiye önceki rekorundan 770 milyar dolar daha fazla katkıda bulunacağını tahmin ediliyor. Bu da dünya çapında üretilen her 10 dolar gelirden bir dolarının seyahat ve turizmden elde edileceği anlamına geliyor. 


WTTC'nin analiz ettiği 185 ülkeden 142'sinde daha önce turizmde kırılan rekorun üzerine çıkılacağı tahmin ediliyor. 


Rapora göre, sektörün istihdam ettiği insan sayısı 2019 seviyesini 13.3 milyon aşarak 348 milyona ulaştı. 
2024 yılında uluslararası seyahat harcamalarının 1,89 trilyon dolar ile 2019 seviyesinde gerçekleşeceği kaydedilen raporda, ülkeler içi seyahat harcamalarının ise 5,4 trilyon dolara ulaşacağı ifade ediliyor. 


WTTC'nin Başkanı ve CEO'su Julia Simpson, belirsizliklere rağmen turizm ve seyahat endüstrisinin küresel bir ekonomik güç merkezi olmaya devam ettiğini belirtti. Artık bir toparlanmadan ziyade, dünyanın dört bir yanındaki ülkelere önemli ekonomik destekler sağlayan turizmin en iyi noktaya ulaşmasından bahsettiklerini anlatan Simpson şu anda küresel turizm sektöründeki tek riskin ABD ve Çin hükümetlerinin uluslararası seyahatleri ve ülkelerindeki turizm endüstrilerini destekleyip desteklememeleri olduğunu söyledi.

Kaynak;Turizm Güncel - Dış Haberler

 

Kaynak: Editör: Hamdi Acet
Yorumlar
Haber Yazılımı 0