00
Haber Detayı
29 Nisan 2024 - Pazartesi 17:15
 
Antalyalı Yörüklere ve Alevilere yönelik skandal paylaşım
Eski adıyla Twitter yeni adıyla ‘X’ olan bir sosyal medya hesabında Antalya Yörüklerine ve Alevilere yönelik nefret içeren bir paylaşım yapıldı. Paylaşımda, Antalyalı İbrahim Enver Kacak'ın profilindeki Atatürk ve Yörükler ile ilgili yazılara hakaret içeren ifadeler yer aldı.
YAŞAM Haberi
Antalyalı Yörüklere ve Alevilere yönelik skandal paylaşım

Antalya’da yaşayan İbrahim Enver Kacak isimli kullanıcının, Yörük ve Alevilerin Atatürk’e olan bağlılığını anlatan paylaşımı, “Devlet’i Aliyye Türkiye” isimli bir hesap tarafından nefret söylemi içeren ifadelerle hedef alındı. “Devlet’i Aliyye Türkiye” hesabı, Kacak’ın profilini paylaşarak, bozuk bir Türkçe kullanarak ve çirkin ifadelerle Yörük ve Alevilere hakaret etti. 


Hesap tarafından paylaşılan nefret dolu mesajda şu ifadelere yer verildi: “antalya yörük yazdımı 100 alewi gawurudur hemde tam pagan dinsizinden suriyeli nusayri alewilerinden sonra en radikal fanatik gawur bunlar atatürkcülük işlarine geliyor tam İslam düşmanı bunlar ısparta ve antalya arasında gızıl en aşağılık rum’yörük bunlar” Hesabın profilinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın fotoğrafı olması ve Ankara eski Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek tarafından takip edilmesi de dikkat çekti. Sosyal medyada büyük tepki toplayan bu nefret söylemi olayı ile ilgili yasal bir işlem başlatılıp başlatılmadığı ise bilinmiyor.

 

Kaynak: Editör: Hamdi Acet
Yorumlar
Haber Yazılımı 0