00
Haber Detayı
28 Nisan 2024 - Pazar 09:36
 
Alanya’da açlık grevi endişesi! Kriz bölgeye de sıçrayacak mı?
İspanya'nın Kanarya Adaları’nda turist yoğunluğundan kaynaklanan sorunlar nedeniyle başlatılan açlık grevi, dünya genelinde kitle turizminin olumsuz etkilerine dikkat çekiyor. Bu durum, benzer sorunların yaşanabileceği endişesiyle Antalya ve Alanya’daki turizm sektörünü de alarma geçirdi.
TURİZM Haberi
Alanya’da açlık grevi endişesi! Kriz bölgeye de sıçrayacak mı?

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan KONTİD Başkanı Ali Orkan, Antalya ve Alanya için benzer bir durumun gerçekleşmesinin şu anda gerçekçi olmadığını söyledi.


İspanya’nın Kanarya Adaları’nda Kanarya Adaları’nda turizm yoğunluğundan kaynaklanan çevresel ve sosyal sorunlara dikkat çeken bir açlık grevi, diğer turizm bölgelerinde benzer sorunların yaşanabileceği endişelerini gündeme getirdi. Bu durum, Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden Antalya’nın da dikkatini çekerken Konaklı Turistik İşletmeciler Derneği (KONTİD) Başkanı Ali Orkan, bu konuda Alanya Posta Medya’ya açıklamalarda bulundu.


“BÖYLE BİR BEKLENDİ GERÇEKÇİ DEĞİLDİR”
Orkan, İspanya ve Kanarya Adaları’nın turizm açısından Avrupa’ya yakınlığı ve ulaşım kolaylığı nedeniyle özellikle Avrupalı turistler tarafından yoğun ilgi gördüğünü belirtti. Tarih, deniz ve kültür turizmi gibi faktörlerin de bu ilgiyi artırdığını ifade etti. Ancak, geçmiş yıllarda İspanya’da aşırı turizm hareketliliğinin yerel halk tarafından tepkiyle karşılandığını da hatırlattı. Antalya ve özellikle Alanya’nın turizm potansiyeli ile ilgili konuşan Orkan, “İspanya ve Kanarya Adaları turizm pazarı açısından Avrupa destinasyonuna çok kısa mesafede ulaşım süresi ve maliyetleri yönünden, tüm Avrupalı misafirler tarafından tarih deniz kültür turizmi gibi faktörler de göz önüne alınarak yoğun olarak talep görmektedir. daha önceki yıllarda da İspanya’da fazla turizm hareketi yerel halk tarafından tepki çekmekteydi.

 

Antalya turizmini göz önüne aldığımızda bu seviyeye gelmemizde çok daha zamana ihtiyacımız olacaktır. Halihazırda artan yatak arzını karşılayacak yeterli sayıda turizm hareketi ancak 1-2 aylık yüksek sezonda olmaktadır. Antalya ve Alanya için böyle bir beklenti gerçekçi değildir” dedi. -

Kaynak: Editör: Hamdi Acet
Yorumlar
Haber Yazılımı 0