00
Haber Detayı
29 Nisan 2024 - Pazartesi 17:20
 
Antalya’da bayrak tartışması: Vali çok sert çıktı
Antalya'nın sembollerinden biri olan tarihi Saat Kulesi'ne Türk bayrağı asılması, Antalya Valisi Hulusi Şahin ve Antalya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu arasında gerginlik yarattı.
YAŞAM Haberi
Antalya’da bayrak tartışması: Vali çok sert çıktı

Antalya’nın sembollerinden biri olan Saat Kulesi’ne dikilen gönder ve Türk bayrağı, kentin gündemini meşgul ediyor. Antalya Valisi Hulusi Şahin’in “Derhal!” talimatıyla dikilen göndere ilişkin, Antalya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, “Yapıya zarar veriyor, düşme riski var” raporu hazırladı. 


Tartışmanın kökeninde, saat kulesinin tarihi dokusuna zarar verme endişesi yatıyor. Kurul üyeleri, gönderin ağırlığının ve rüzgarın etkisiyle kulenin taşlarına zarar verebileceğini ve düşme riski oluşturabileceğini savunuyor. Vali Şahin ise bu görüşe katılmıyor. Bayrağın yerinde duracağını ve yapıya da bir zararı olmadığını savunan Vali Şahin, “Herkes haddini bilecek. 


O bayrak en güzel şekilde orada dalgalanacak” dedi. Yaşananlardan sonra tarihi yapılarda uzun yıllar çalışmalar yürüttüğünü ifade eden inşaat mühendisi Taylan İnce de Vali Şahin’in görüşünü destekliyor. İnce, yapılan incelemelerde gönderin ve bayrağın herhangi bir tehlike oluşturmadığını belirtiyor. Tartışmanın sonucunda ne olacağı ise belirsizliğini koruyor. Vali Şahin’in kararlı tutumu ve kurulun endişeleri arasında bir uzlaşmaya varılıp varılamayacağı merak konusu.

Kaynak: Editör: Hamdi Acet
Yorumlar
Haber Yazılımı 0