00
Haber Detayı
14 Kasım 2022 - Pazartesi 14:38
 
Vali Yazıcı;Eğitimin Her Yerde Konuşulmasını İstiyorum
Vali Ersin Yazıcı, 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Mesleki Gelişimde Yeni Yaklaşımlar-Eğitim Buluşmaları kapsamında “AHENK Projesi Eğitim Yöneticileri ile Söyleşi ve Değerlendirme Toplantısı”na katıldı.
YAŞAM Haberi
Vali Yazıcı;Eğitimin Her Yerde Konuşulmasını İstiyorum

Vali Ersin Yazıcı, öğretmen ve okul yöneticilerinin mesleki gelişimlerini desteklemek amacı ile Antalya’da tüm okul yöneticilerini kapsayan değerlendirme toplantısına katıldı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen toplantıya Vali Ersin Yazıcı, İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çalışkan, Eğitim Bilimci Yazar Dr. Özgür Bolat, 19 İlçenin Milli Eğitim Müdürleri, Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü’nden sorumlu şube müdürleri ile Antalya’da ki okullarda görevli okul müdürleri katıldı.


Vali Yazıcı ilk olarak program kapsamında, uluslararası fotoğraf yarışmalarında dereceye giren öğretmenler Tahir Akay ve Akın Acar’ın ‘Işığın Peşinde Antalya’ ve ‘Göz Göze’ isimli fotoğraf sergilerinin açılışını gerçekleştirdi.


Sizleri Görünür Kılmak İstiyorum
Fotoğraf sergisinin ardından Vali Yazıcı ve protokol üyeleri “AHENK Projesi Eğitim Yöneticileri ile Söyleşi ve Değerlendirme Toplantısı”na geçti. Meslek hayatı boyunca Milli Eğitim Kurumunu görünür kılmak için çabaladığını belirten Vali Yazıcı; “Valilik yaptığım tüm illerde ve kaymakamlık yaptığım tüm ilçelerde en çok bir araya geldiğim kurum Milli Eğitim Müdürlüğü’dür. 


Her zaman sizleri görünür kılmak ve destek olmak için çabalayan bir Vali oldum. Eğitim gönüllüsü olma gayreti içerisinde olan bir Mülki İdari Amir oldum. Vaktimin büyük çoğunluğunu protokol işlerinin aldığı bir şehirde her fırsat bulduğumda okullara gidip sizlere destek olmaya çalışıyorum. AHENK ve ASİST gibi projelerle her yerde eğitimin konuşulmasını istiyorum. Şehrin tüm dinamiklerini faaliyete geçirip, sizi fark etsinler istiyorum. Bu gayretle de yolumuza devam edeceğiz. Sizlerin alacağı sorumluluk ve bu işten duyacağı heyecan, bu işin başarısının olmazsa olmazıdır.” dedi.


Evlatlarımız Size Emanet
Her insanın en kıymetlisi olan çocuklarını emanet ettiği kitle ile birlikte olmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Vali Yazıcı; “Uğruna canımızı verdiğimiz evlatlarımız sizlere emanet. 480 bine yakın çocuğumuz sizlerin ellerinde yetişip şekilleniyor. Çok büyük bir sorumluluğunuz var. Onları hayata siz hazırlıyorsunuz.  Bunu yaparken Millî Eğitim Bakanlığı’mızın müfredatından, örf adetlerimizden ve ananelerimizden yani yaşamda ne varsa onlarla hazırlamamız gerekiyor. Bunun bilincinde olduğunuzu biliyorum.” şeklinde konuştu.


İyi İnsan Yetiştirmek Öncelikli Hedefimiz
Ailelerin çocuklarının kariyer bir meslek sahibi olmasını arzu ettiğini ancak öncelikle çocukların iyi bir birey ve iyi bir insan olarak yetiştirmemiz gerektiğine dikkat çeken Vali Yazıcı; “Herkes çocuğunun doktor mühendis olmasını istiyor. Ama bu çok mümkün değil. Dünyada ve Türkiye’de beyaz yakalılarını oranı 10-15 arasında değişiyor. İş dünyasında daha çok mavi yaka diye tabir ettiğimiz kişiler var. 


Bu yüzden bizler öncelikli olarak gençlerimizi iyi insan olarak yetiştirmek zorundayız. Mimar veya mühendise yılda birkaç kez işiniz düşerken fırıncıya, şoföre sık sık işimiz düşüyor. Bu sebeple iyi insan yetiştirmek öncelikli hedefimiz olmalı. Gençlerimizi kültürümüzle ve geleneklerimizle yoğurarak okuyan, araştıran ve iyi gençler olarak yarınlarımıza hazırlamalıyız. Hiçbir çocuğumuzdan vazgeçemeyiz. Bu yüzden önce insani değerleri sonrasında da gereken donanım ve bilimsel verileri en kıymetlilerimizden esirgemeyiniz.” ifadelerini kullandı.


Moral ve Motivasyonunuzu Arttırmaya Çalışıyorum
AHENK VE ASİST Projeleri ile güzel bir yolculuğa çıktıklarını belirten Vali Yazıcı; “Hep birlikte güzel bir yolculuğa çıktık. Sizlere hep birlikte destek olacağız. Özel şahıslara ve sivil toplum kuruluşlarının sizlere destek olmaları gerektiğini vurguluyorum. İlgili, ilgisiz her yerde mutlaka insan ve eğitimden bahsediyorum. 


Moral ve motivasyonunuzu arttırmaya çalışıyorum. Sizi fark etmeleri için elimden gelen her şeyi yapıyorum. İnşallah bu kutsal görevi yerine getirirken birlikte ve beraber hareket edeceğiz. Bu güzel yolculukta birbirimizden güç alarak en kıymetlilerimize en güzel değerleri yükleyeceğiz. Ben katılımınızdan dolayı teşekkür ediyor. Hepinize başarılar diliyorum.” dedi.


Konuşmaların ardından Vali Yazıcı ve protokol üyeleri, Eğitim Bilimci Yazar Dr. Özgür Bolat’ın “Liderliğin Psikolojisi” konulu söyleşisini dinledi.

Kaynak: Editör: Hamdi Acet
Yorumlar
Haber Yazılımı 0