00
Haber Detayı
26 Nisan 2024 - Cuma 14:27
 
Alanya’da 6 bin kişiden 17’si pozitif çıktı
Tüm Türkiye’de olduğu gibi yeni evlenecek olan çiftler için aktif hale getirilen SMA testi Alanya’da 2024 yılının ilk 4 ayında 6 bin 208 kişiye uygulandı.
YAŞAM Haberi
Alanya’da 6 bin kişiden 17’si pozitif çıktı

Evlilik öncesi zorunlu hale getirilen Spinal Musküler Atrofi (SMA) testleri ücretsiz bir şekilde Alanya’da da yapılmaya devam ediyor. Spinal Musküler Atrofi, (SMA), Türkiye’de ise her 6 bin doğumda bir rastlanırken Bakanlık bu hastalıkla mücadele etmek için önlemlerini sürdürüyor. Özellikle son yıllarda karşımıza çıkan SMA’lı bebeklerdeki artış artık çiftlerde testi zorunlu kıldı. Alanya’da da 2024 yılında 6 bin 208 kişiye SMA tarama testi yapıldı.


TESTLER AİLE SAĞLIĞI MERKEZLERİNDE YAPILABİLİYOR
Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Alanya İlçe Sağlık Müdürü Nadir Aldemir, “Aile Sağlığı Merkezlerimizde yeni evlenecek olan çiftlerimize mutlaka Spinal Musküler Atrofi (SMA) taramasını yapıyoruz. 2024 yılının ilk 4 ayında toplam 6 bin 208 kişiye SMA taraması gerçekleştirildi. 17 vatandaşımızda ise şüpheli pozitiflik tespit edilmesi nedeni ile genetik tanı merkezlerine yönlendirildi. Numuneler vatandaşların Aile Sağlığı Merkezlerinde alınıp Ankara’ya gönderiliyor. Taramaların ardından sonuçlar çiftlerimize bildiriliyor ve ona göre hareket ediliyor” dedi.

Kaynak: Editör: Hamdi Acet
Yorumlar
Haber Yazılımı 0