00
Haber Detayı
24 Ocak 2023 - Salı 13:01
 
Hac Ön Kayıtları 31 Ocak’ta Sona Eriyor
Hac ibadetini yapmak üzere 2023 yılında kutsal topraklara gitmek için ilk defa kayıt yaptıracaklar için müracaatlar 31 Ocak 2023 tarihinde sona eriyor. İlk defa kayıt yaptırmak isteyen vatandaşlar e-Devlet üzerinden ön kayıt işlemlerini kolaylıkla gerçekleştirebilmektedirler.
YAŞAM Haberi
Hac Ön Kayıtları 31 Ocak’ta Sona Eriyor

Geçmiş yıllarda kuraya katılıp kesin kayıt hakkı elde edemeyen hacı adaylarımızın kayıt yenileme işlemleri ise, Diyanet İşleri Başkanlığınca otomatik olarak güncellendi.

 

Kaydı Başkanlıkça yenilenen hacı adayları kuraya gireceği; il, adres, iletişim bilgileri ve konaklama türü değişikliklerini e-devlet üzerinden yapabileceklerdir. Hacı adayları e-devlet üzerinden “Oda Tercihli'' veya “Otel'' konaklama türlerinden birini tercih edebileceklerdir.


Kura birlikteliğine dair değişiklik talepleri ile ilgili olarak hac kura katsayıları aynı olan kişilerin e-devlet sistemi üzerinden, kura katsayıları farklı yıllara ait olan kişilerin ise iş ve işlemleri Alanya Müftülüğünce 31 Ocak 2023 tarihine kadar yapılabilecektir.
Yapılacak tercihlerin bağlayıcı olacağı ve daha sonra konaklama türü değişikliklerine izin verilmeyeceğinden, müracaat edenlerin konaklama türleri hakkında tercihlerini doğru bir şekilde yapmaları önemlidir.


İlk defa kayıt yaptıracak vatandaşlar anlaşmalı bankalardaki (Albaraka Türk Katılım, Emlak Katılım, Kuveyt Türk Katılım, Türkiye Finans Katılım, Türkiye Halk Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası, T.C Ziraat Bankası, Vakıf Katılım ve Ziraat Katılım) kurumsal tahsilat hesabına veya ilgili bankaların internet bankacılığı aracılığıyla, 250 (İkiyüzelli) TL ön kayıt ücreti yatıracaklardır. Ön kayıt ücretini yatırdığı halde süresi içerisinde müracaatını tamamlamayanların müracaatları kabul edilmeyecektir. Bu sebeple vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamamaları için, hac müracaatlarını belirlenen süre içerisinde yapmaları önem arz etmektedir.


05-31 Ocak 2023 tarihleri arasında e-devlet üzerinden müracaatını tamamlamayan vatandaşlarımızın talep etmeleri halinde, ön kayıt ücretleri kendilerine iade edilecektir. Hacı adayları müracaatlarını yaptıktan sonra mağduriyet yaşamamaları için kayıt durumlarını e-Devlet üzerinden sorgulayabilecekler; bilgilerinde eksiklik veya yanlışlık olanlar durumlarını süresi içinde düzeltebileceklerdir.
Vatandaşlarımız 0850 260 13 13 numaralı telefondan detaylı bilgi alabilirler.

Kaynak: Editör: Hamdi Acet
Yorumlar
Haber Yazılımı 0