00
Haber Detayı
04 Aralık 2021 - Cumartesi 15:47
 
Başkan Toklu’dan Anlamlı 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü Mesajı
Adalet ve Kalkınma Partisi Alanya İlçe Başkanı Mimar Mustafa Toklu 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.
YAŞAM Haberi
Başkan Toklu’dan Anlamlı 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü Mesajı

Başkan Toklu mesajında;

‘‘Türkiye Cumhuriyeti, Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde bütün dünyaya örnek olan bir devrim ile 1934 yılında pek çok Avrupa ülkesinden önce kadınlara seçme ve seçilme hakkı tanımıştır. Kadınlara seçme ve seçilme hakkını tanıyan yasanın kabulü, Cumhuriyet tarihinde demokrasi adına atılan en önemli adımlardan biri olmuş; bu yasa sayesinde, kadınlarımızın siyasi ve toplumsal hayattaki konumları daha da güçlenmiştir.


Türk milletinin tarihinde kadınlarımız her zaman cesareti, azmi, fedakârlığı ve çalışkanlığı ile var olmuştur. Kadınlarımızın toplumsal, ekonomik ve siyasal hayatın her alanında yer alması bizleri ileriye götürecek, toplumsal refahı artıracak en önemli unsurlardandır. Kadınlarımızın hassasiyetinin, enerjilerinin, akıl ve deneyimlerinin her alanda kullanılması muasır medeniyetler seviyesine ulaşmanın da anahtarıdır.


Bu duygu ve düşüncelerle yaşamımızın her anında varlıklarıyla onurlandığımız; ailenin ve toplumun temel taşı olan, dünyayı sevgi ile dolduran başta annelerimiz olmak üzere tüm kadınlarımızın “5 Aralık Kadın Hakları Günü”nü kutluyor; sevginin, şefkatin ve özverinin simgesi olan kadınlarımıza başarı, sağlık, mutluluk ve esenlikler diliyor; sevgi ve saygılar sunuyorum.’’ dedi.

 

Kaynak: Editör: Hamdi Acet
Yorumlar
Haber Yazılımı 0