00
Haber Detayı
25 Aralık 2023 - Pazartesi 17:28
 
ALKÜ, Bosna Hersek’te Gönülleri Fethetti
ALKÜ, TUZLA ÜNİVERSİTESİ İLE ERASMUS PROJE ORTAĞI OLDU Bosna Hersek’teki Tuzla Üniversitesinin kuruluş yıl dönümüne onur konuğu olarak katılan Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Rektörü Prof. Dr. Kenan Ahmet Türkdoğan, Tuzla Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nermina Hadzigrahic ile Erasmus KA171 Projesi anlaşması imzaladı.
EĞİTİM Haberi
ALKÜ, Bosna Hersek’te Gönülleri Fethetti

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) yurt içinde birçok üniversite, kurum ve kuruluşla iş birliği anlaşmaları ve projeler imzalamayı sürdürürken yurt dışındaki üniversitelerle de ilişkileri geliştirmek adına yeni imzalar atmaya devam ediyor. Bu kapsamda ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Kenan Ahmet Türkdoğan, Bosna Hersek Tuzla Kantonu’ndaki Tuzla Üniversitesinin 47. kuruluş yıl dönümüne onur konuğu olarak davet edildi. Rektör Prof. Dr. Nermina Hadzigrahic tarafından yapılan davete ALKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Kılıç ve ALKÜ Erasmus Koordinatörü Öğr. Gör. Gülsiye Bıçak da katıldı. 


REKTÖR TÜRKDOĞAN ONUR KONUĞU OLDU
Rektör Türkdoğan ile birlikte 15 üniversitenin temsilcilerinin katıldığı “47. Kuruluş Yıl Dönümü” renkli görüntülere sahne oldu. Davete ALKÜ ile birlikte Bosna Hersek’ten; Sarajevo Üniversitesi, Zenica Üniversitesi, Bihac Üniversitesi, Dzemal Bijedic Mostar Üniversitesi, Mostar Üniversitesi, Banja Luka Üniversitesi, Sarajevo Üniversitesi, Sırbistan’dan; Uluslararası Novi Pazar Üniversitesi, Kragujevac Üniversitesi, Novi Sad Üniversitesi ve Hırvatistan’dan; Josip Juraj Strossmayer Üniversitesi, Slavonski Brod Üniversitesi rektörleri, yetkilileri ve Kanton Yöneticileri katıldı. Törenlerin ardından Tuzla Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hadzigrahic tarafından Rektör Türkdoğan ve ALKÜ heyeti onuruna yemek verildi. 


TUZLA ÜNİVERSİTESİNİN YERLEŞKESİNİ GEZDİLER 
Davette Rektör Prof. Dr. Hadzigrahic tarafından yoğun ilgiyle karşılanan Rektör Türkdoğan ve beraberindeki heyete, Tuzla Üniversitesinin yerleşkeleri ve Tuzla Üniversite Hastanesi gezdirildi. Yerleşke gezisinde Rektör Türkdoğan ve heyete Erasmus Ofisi işlevi hakkında geniş bilgiler verilirken, Tuzla Üniversite Hastanesi, Teknoloji Fakültesi hakkında da bilgi aktarımı yapıldı. Daha sonra Rektör Türkdoğan ve beraberindeki heyet, Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sead Catiç ile toplantı yaparak bilgi alışverişinde bulundular. 


9 ALANDA İŞ BİRLİĞİ YAPILACAK
Rektör Türkdoğan, ALKÜ’nün Türkiye Ulusal Ajans tarafından kabul edilen Erasmus KA171 Projesi için de Tuzla Üniversite ile proje ortaklığı anlaşmasını imzaladı. Tuzla Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hadzigrahic ile imzalanan proje ortaklığında tıp, mühendislik ve turizm gibi önemli 9 alan yer aldı. Rektör Türkdoğan burada yaptığı açıklamada “Yeni proje ortaklığımızın iki üniversitemiz için de yeni ufuklar açmasını temenni ediyoruz. Tuzla Üniversitesi ile de yeni proje imzalayarak ortaklarımızı artırmayı sürdürdük. ALKÜ olarak birçok ülkede üniversitelerle anlaşmalar yapıyoruz. Öğrenci ve akademik personel değişimi ile iki üniversite arasında bilgi ve bilim alışverişi yapılacak. Projenin her iki üniversite ve ülkemiz için hayırlar getirmesini diliyorum.” dedi. Karşılıklı imzaların atıldığı protokol sonrası iki rektör de yeni ortaklıkla ilgili iyi dileklerde bulundular. 


REKTÖR TÜRKDOĞAN: “GURUR DUYDUK” 
ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Türkdoğan, Tuzla Üniversitesinin 47. Kuruluş Yıl Dönümü etkinliklerine onur konuğu olarak katılmaktan şeref duyduğunu dile getirdi. Türkiye’nin Balkanlar ile her zaman bağının sürdüğünü dile getiren Rektör Türkdoğan, “Tuzla Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Hadzigrahic’in bizleri böyle güzel bir etkinliğe onur konuğu olarak davet etmesinden büyük bir gurur duyduk. Önümüzdeki dönemlerde Tuzla Üniversitesi ile ilişkilerimizi daha üst seviyelere taşımayı amaçlıyoruz. Bunun yanında önümüzdeki yıllarda Balkan ülkelerindeki üniversitelerimizle ve gönül bağımızın kopmadığı kurum kuruluşlarımızla benzer iş birliklerine devam edeceğiz. Rektör Prof. Dr. Nermina Hadzigrahic’e bu güzel daveti için yürekten teşekkür ediyorum.” dedi. 


EĞİTİM BAKANI ÖMEROVİÇ’TEN ALKÜ’YE TEBRİK 
Tuzla Üniversitesi ziyaretinin ardından Rektör Türkdoğan ve beraberindeki heyet, Tuzla Kantonu Eğitim Bakanı Ahmed Omerovic’e de ziyarette bulundu. Eğitim Bakanı Ahmed Ömerovic ile yeni projeler hakkında konuşan Rektör Türkdoğan, Bosna Herkes ile gönül bağlarının devam edeceğini belirtti. Rektör Türdoğan sohbette Bakan Ömeroviç’i Alanya’ya davet etti. Bakan Ömerovic, ALKÜ’nün Tuzla Kantonu için verdiği değere teşekkür ederek Türkiye’deki üniversiteler ile ilişkilerin geliştirilmesi için daha çok çalışacaklarını söyledi. 


ALKÜ’nün Tuzla Üniversitesi ile yaptığı proje ortaklığından dolayı büyük memnuniyet duyduğunu söyleyen Bakan Ömeroviç bu konuda gerekli tüm destekleri de sağlayacağının sözünü verdi. Ziyaret karşılıklı hediyeleşmenin ve hatıra fotoğrafı çekiminin ardından son buldu. Temasların ardından Rektör Türkdoğan ve beraberindeki heyet Tuzla’da ve Saray Bosna’daki şehitlik mezarları ile Aliya İzzetbegoviç’in mezarını ziyaret ederek dua ettiler. 

Kaynak: Editör: Hamdi Acet
Yorumlar
Haber Yazılımı 0