00
Haber Detayı
27 Nisan 2024 - Cumartesi 09:07
 
Gazze'de hayatını kaybeden Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kılındı
Gazze’de hayatını kaybeden Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kılındı. Alanya’da, İsrail’in Gazze’de devam eden soykırımında yaşamını yitiren Müslümanlar için Anadolu Gençlik Derneği Alanya Temsilciliği tarafından El Aksa Cami’nde Cuma namazının ardından gıyabi cenaze namazı düzenlenerek dua edildi. Cami avlusunda toplanan vatandaşlar, namaz sonrasında Filistin bayraklarıyla birlikte İsrail aleyhine sloganlar attılar.
YAŞAM Haberi
Gazze'de hayatını kaybeden Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kılındı

Zülfikar Devir, gıyabi cenaze namazının ardından bir basın açıklaması yaparak şunları söyledi: “Kardeşlerimiz, son 200 gündür her gün yüzlerce, binlerce şehit veriyor. Ancak bizler bu gerçeği görmezden gelmeye devam ediyoruz. Evlat acısıyla imtihan olan onlarca, yüzlerce aile varken, dünyevi hırslarımız yüzünden kendi evlatlarımıza bile yeterince vakit ayıramıyoruz. 


Unutmayalım ki bu dünya geçici heveslerle dolu bir aldatmacadan ibarettir. Rabbimizin rızasını gözetmek için çaba sarf etmeliyiz. Hangi tarafta olacağız? Haktan mı, batıldan mı? Zaferden sorumlu değiliz, ancak üzerimize düşen vazifeyi yerine getirerek Allah’ın yardımının geleceği günü beklemekten sorumluyuz. Boykota ısrarla devam edelim, zulmü haykırmaktan geri durmayalım. Filistin’i ve Doğu Türkistan’ı gündemimizden hiç düşürmeyelim. Kardeşlerimize maddi ve manevi destek olalım ve bunları yaparken günlük yaşantımızın her alanında Rabbimizin rızasını gözeterek hareket edelim.” 

Kaynak: Editör: Hamdi Acet
Yorumlar
Haber Yazılımı 0