00
Haber Detayı
26 Aralık 2022 - Pazartesi 10:06
 
Alanyaspor 3 puanı penaltılarla kaçırdı
Alanyaspor, Süper Lig’in 15. haftasında Konyaspor ile deplasmanda karşı karşıya geldi. İlkyarı penaltı golü ile 1-0 mağlup olan Alanyaspor, ikinci yarıda attığı gollerle 2-1 öne geçti. Ancak maçın uzatma dakikalarında penaltıdan atılan gol ile turuncu yeşilli takım 1 puana razı oldu.
SPOR Haberi
Alanyaspor 3 puanı penaltılarla kaçırdı

Süper Lig’de sezona istediği gibi bir başlangıç yapamayarak ligin üst sıralarından uzak kalan Alanyaspor, Dünya Kupası arasının ardından sezonun ikinci yarısını Konyaspor deplasmanında açtı. Ligin ilk 14 haftalık bölümünü 17 puanla 14. sırada tamamlayan turuncu yeşilli ekip, zirve yarışında olan ekiplerden Konyaspor ile deplasmanda karşı karşıta geldi. Konya BŞB Stadyumu’nda saat 16.00’da başlan kritik maçın ilk yarısı ev sahibi ekibin 1-0’lık üstünlüğü ile tamamlandı. 

 

PENALTIDAN ATTI  
18. dakikada Michalak sağ kanattan yaptığı ortada top ceza sahası içinde Furkan ayağından sekip eline çarparak kornere gitti. Hakem Bahattin Şimşek VAR’dan gelen uyarıyla pozisyonu izlemeye gitti ve penaltı kararı verdi. 22. dakikada penaltı atışında topun başına geçen Hadziahmetovic skor tabelasını değiştirdi: 


1-0 ÖNCE FURKAN, SONRA HASAN  İkinci yarıya daha atak bir şekilde başlayan Alanyaspor, maçın 65’inci dakikasında Cavaleiro’nun kullandığı kornerde ön direkte topa iyi yükselen Furkan kafa vuruşuyla skora dengeyi getirdi: 1-1  Ataklarına devam eden Alanyaspor, Cavaleiro’nun şutunun ceza sahası içinde Calvo’nun eline çarpması ile 75’inci dakikada penaltı kazandı. 78’inci dakikada penaltı noktasına geçen Ahmet Hasan’ın vuruşu ile turuncu yeşilli takım 2-1 öne geçti.  3 PUAN 


UZATMALARDA KAÇTI  
Normal süreye 12 dakika uzatmanın verildiği karışmanın 90+8’inci dakikasında Runarsson’un Diouf’a yaptığı müdahale sonrası hakem Bahattin Şimşek penaltı noktasını gösterdi. 90+11’inci dakikada tekrar penaltı noktasına geçen Hadziahmetovic vuruşu ile skor 2-2 oldu. Bu sonuçla Alanyaspor puanını 18, Konyaspor 25 yaptı.

Kaynak: Editör: Hamdi Acet
Yorumlar
Haber Yazılımı 0