00
Haber Detayı
02 Temmuz 2022 - Cumartesi 17:08
 
Alanya’da Sivas Katliamı anıldı.
Pir Sultan Abdal Derneği Alanya Şubesi, Sivas Katliamı’nın 29.yılında bir basın açıklaması gerçekleştirerek katledilenleri anmak üzere Sivas’a yolculandı.
YAŞAM Haberi
 Alanya’da  Sivas Katliamı anıldı.

2 Temmuz 1993 tarihinde, Pir Sultan Abdal Kültür Etkinlikleri’ne gelen 33 aydının Madımak Oteli'nin ateşe verilmesiyle öldürülmesi 29'uncu yılında Alanya’da da anıldı. Bu kapsamda Pir Sultan Abdal Derneği Alanya Şubesi Atatürk Anıtı önünde bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Basın Açıklamasının ardından Alanyalılar Sivas’a uğurlandı.


ANIT ÖNÜNDEN SESLENDİLER
Gerçekleştirilen basın açıklamasında Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Alanya Şubesi adına açıklama yapan derneğin genel sekreteri Filiz Şaroğlu açıklamasında şu ifadelere yer verdi: ” 2 Temmuz 1993 tarihinde Sivas Madımak Oteli’nde yaşatılan katliamın üzerinden tam 29 yıl geçti. İnancın, bilincin, direncin simgesi olan Pir Sultan Abdal’ı anma etkinliklerinin ilk üçü pirimizin yaşamış olduğu Yıldızeli’nin Manas Köyü’nde gerçekleştirilmişti. 93 yılında Sivas merkezinde yapılması planlanan 4. anma etkinlikleri program dâhilinde devam ediyorken gerici, faşistler tarafından günler öncesinden başlayan provokasyonlar sonuç vermiş ve devletin kolluk güçleri gözetiminde Madımak Oteli’ne doğru yürüyüşe geçen kışkırtılmış, gerici ve yobaz kalabalık, oteli ablukaya almıştır.


‘DİRİ DİRİ YAKILDILAR’
Gözü dönmüş kalabalığa 8 saat boyunca hiçbir müdahalede bulunulmamıştır. Hafızalarımızdan asla silinmeyecek slogan ve sevinç naraları eşliğinde otel ateşe verilmiş ve 33 aydınımız, ozanımız, sanatçımız, semahçımız, gencimiz kısacası aydınlık geleceğimiz ile birlikte iki otel görevlisi de diri diri yakılarak katledilmiştir. Bu katliamda 105 canımız da yaralanmıştır. 


‘KATİLLER AFFEDİLDİ’
Üzerinden onlarca yıl geçmesine rağmen katliamın hesabı verilmemiş, arkasındaki gerçek sorumlular açığa çıkarılmamış, katliamda bizzat rol oynayan çoğu piyon rolü oynayanlar hakkında göstermelik davalar açılsa da adalet yerine getirilmemiştir. Katillerin çoğu affedilmiş, yurt dışına çıkarılmış, normal yaşamlarına devam ettirilmiştir. Bilinçli olarak uzatılan davalar zaman aşımına uğratılmış ve tutuklu olanlar dahi serbest bırakılmıştır. Bu zaman aşımı kararı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından “ Milletimize hayırlı olsun” diyerek karşılanmış ve büyük bir memnuniyet duygusu ile halka ilan edilmiştir. Aranan sanıklar yönünden devam eden mahkeme süreci de önceki süreçlere benzer biçimde devam etmekte ve adeta şehit ailelerimiz başta olmak üzere alevi toplumunun sabrı zorlanmaktadır. Dava yeniden zaman aşımına uğratılmak istenmektedir. 


‘İNSANLIĞA KARŞI İŞLENEN SUÇLARDA ZAMAN AŞIMI OLAMAZ’
Herkes bilmelidir ki Sivas Madımak katliamı insanlığa karşı işlenmiş bir suçtur ve insanlığa karşı işlenen suçlarda zaman aşımı asla olamaz. Bunun hesabını mutlaka soracağız. Bu gerçeği her yerde haykırmaya devam edeceğiz. İnsanlık suçlarını unutturmayacağız. 


ALANYALILAR SİVAS’A UĞURLANDI 
Açıklamanın hemen ardından “ Sivas’ın ışığı sönmeyecek”, “ Sivas’ı unutma, unutturma”,  sloganları atılarak Pir Sultan Abdal Derneği  Alanya Şubesi ile beraberindeki Alanyalılar Sivas’a yolculandı. 2 Temmuz sabahında Sivas’a ulaşan Alanya heyeti orada toplanan kitle ile birlikte Madımak Oteli önüne doğru yürüyüş gerçekleştirdi. Kortejin ön saflarında, ölenlerin fotoğrafları aileleri tarafından taşındı, Madımak Otel önünde katledilenler anıldı.

Kaynak: Editör: Hamdi Acet
Yorumlar
Haber Yazılımı 0