00
Haber Detayı
16 Haziran 2021 - Çarşamba 20:01
 
Alanya’da 112 kadın mikro krediden yararlanıyor
Antalya Mikro Kredi Şubesi tarafından Antalya merkez ve Alanya’ya verilen mikro krediler ile kadınlar kendi işlerini kurarak hayatlarını değiştiriyor.
YAŞAM Haberi
Alanya’da 112 kadın mikro krediden yararlanıyor

Antalya Mikro Kredi Şubesi, Antalya il genelinde ve Alanya’da 399 üyesi ile kadınların yaşamlarını değiştirdi. 2003 yılında Diyarbakır Milletvekili Aziz Akgül tarafından Türkiye’de başlatılan mikro kredi çalışmaları ülke genelinde olduğu gibi Antalya’da da kadınların ev ekonomisine katkı sağlıyor. 


BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR
Antalya Mikro Kredi Şube Yöneticisi Yağmur Aktaş ve Saha Çalışanı Yunus Emre Sungur çalışmaları ile 399 kadın üyeye hizmet veriyor. Türkiye’de yaygınlaşan mikro kredi ilk olarak 1976 yılında Chittagong Üniversitesi Ekonomi Profesörü Muhammed Yunus tarafından başlatıldı.  


Diyarbakır Milletvekili Aziz Akgül’ün destekleri ile ilk olarak Diyarbakır’da başlayan mikro kredi uygulaması 15 yıldır Türkiye’de gelişerek büyümeye devam ediyor. 


10 BİN TL’YE KADAR DESTEK VERİLİYOR
Antalya Mikro Kredi Şubesi’nin kadınlara bin TL ile 10 bin TL arasında dağıttığı mikro kredi özellikle ev kadınlarının yeni iş yerleri açmasını da sağlayarak istihdam yaratıyor. Mikro krediden ise Alanya’da 112 kadın yararlanıyor. Mikro Kredi Antalya Şubesi, Antalya merkez başta olmak üzere, Alanya ve Manavgat ilçesinde yaşayan kadınlara hizmet veriyor.

Kaynak: Editör: Hamdi Acet
Yorumlar
Haber Yazılımı 0