00
Haber Detayı
09 Haziran 2023 - Cuma 16:07
 
Başkan Yücel 5 Haziran Çevre Haftası’nda Çevreci Öğrencileri Ges’te Ağırladı
Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, 5 Haziran Çevre Haftası münasebetiyle çevreci 120 öğrenciyi Güneş Enerji Santrali’nde ağırladı. Başkan Yücel; “Buradaki asli amacımız size daha iyi bir gelecek bırakmak.” diyerek güneş enerjisinin önemini öğrencilere anlattı.
YAŞAM Haberi
Başkan Yücel 5 Haziran Çevre Haftası’nda Çevreci Öğrencileri Ges’te Ağırladı

Alanya Belediyesi “Yeşil Kent Çevreci Alanya” olgusunu her kesimde ve faaliyet alanında yaygınlaştırmak için çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor. 5 Haziran Çevre Haftası kapsamında çevreci 120 öğrenci, Alanya Belediyesi Güneş Enerji Santrali (GES)’ne teknik gezi düzenlerken, çevre haftası kapanışını yenilenebilir enerji ile noktaladılar. Öğrencileri Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Sevda Çapa ve teknik ekip karşıladı.
 
ÇEVRECİ ÖĞRENCİLER TEKNİK BİLGİLER EDİNDİLER
Türkiye’nin yerel yönetimler bazında en büyük kurulu gücüne sahip olan ve Alanya Belediyesi tarafından yaptırılarak 2017 yılı Temmuz ayı itibariyle devreye alınan Alanya Belediyesi Güneş Enerji Santralleri yaklaşık 3,5 mega watt gücü ile öğrencileri karşıladı.
Alanya Belediyesi Güneş Enerjisi Santralleri GES-1, GES-2, GES-3 ve GES-4 alanlarını ziyaret eden Gönül Kemal Reisoğlu İlkokulu, Cikcilli Mehmet Emine Öncü İlkokulu ve Sami Bekar İlkokulu öğrencilerine, Alanya Belediyesi Elektrik Elektronik Mühendisi Ekrem Çetin ve Çevre Mühendisi Selin Tos tarafından yenilenebilir enerjinin ne olduğu, güneş enerjisinden nasıl elektrik üretildiği, elde edilen enerjinin ne şekilde şebekeye aktarıldığı konularında bilgiler verildi.
 
“SÜRDÜRÜLEBİLİR ÇEVRE BİLİNCİYLE ÇALIŞAN BELEDİYEYİZ”
Alanya Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Sevda Çapa, sürdürülebilir çevre bilinci ile çalışan bir belediye olarak öğrencilere bilgiler verdi. Çevreye zarar vermeyen yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımının arttırılması ve yenilenebilir enerji kaynaklarıyla büyümek ve farkındalık yaratmak için çalışmalar yapıldığını, Alanya Belediyesi Fahri Gürses Etüt Merkezi çatısına 47 kW gücünde lisanssız elektrik üretimi için GES Sistemi kurulması amacıyla proje çalışmaları başladığının bilgini paylaştı.
YÜCEL: “AMACIMIZ SİZE DAHA İYİ BİR GELECEK BIRAKMAK”
Çocuklarla birlikte teknik bilgileri dinleyen Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, ardından yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı; “Alanya Belediyesi olarak Türkiye’nin yerel yönetimler bazında en büyük kurulu gücüne sahip GES bize ait. Burada sıfır atıkla, doğaya zarar vermeden üretiyor, buradan elde ettiğimiz gelirle binalarımızın elektrik ücretlerini ödüyoruz. Çevreci projelerimizde asli amacımız sizlere daha iyi bir gelecek bırakmak. Sizler de doğayı sevin, koruyun ve geliştirmeye devam edin.”
 
Ardından öğrencilerle birlikte alanı gezen Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, çocuklara hediyeler dağıtırken, kendisine yoğun ilgi gösteren miniklerle hatıra fotoğrafı çektirdi.  
Kaynak: Editör: Hamdi Acet
Yorumlar
Haber Yazılımı 0