00
Haber Detayı
14 Mart 2024 - Perşembe 09:19
 
Alanya’da rehber öğretmen cinsel tacizden yargılandı
Alanya'da 2023 yılında kız öğrencisine cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla tutuklu yargılanan rehber öğretmen M.F.Ü’nün ilk duruşması 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Tacize uğrayan kız öğrenci ifadesini pedagog gözetiminde verdi. Mahkeme okuldaki öğretmenlerin de tanık olarak dinlenmesi için duruşmayı 2 Mayıs’a erteledi.
YAŞAM Haberi
Alanya’da rehber öğretmen cinsel tacizden yargılandı

Alanya 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya cinsel tacizden tutuklu yargılanan rehber öğretmen M.F.Ü. tutuklu bulunduğu Alanya L. Tipi Kapalı Cezaevi’nden SEGBİS'le katılırken, sanık avukatı, mağdur kız öğrenci Z.Ö. ile avukatı ve tanık olarak 2 öğretmen ile 3 öğrenci katıldılar. 


“30 YILLIK REHBER ÖĞRETMENİM”
Öğrencisine cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla tutuklu yargılanan rehber öğretmen M.F.Ü. SEGBİS'le verdiği ifadesinde şunları söyledi: “Ben 30 yıllık rehber öğretmenim. Bu suçlamayı kabul etmiyorum. Kız öğrenci Z.Ö. okulda uyuşma sorunu yaşıyordu. Benim yanıma geldi. Bana ailesiyle sorunlar yaşadığını, anne ve babasının şiddetli geçimsizliklerini anlattı. Babasından ise nefret ettiğini söyledi. Daha sonra Z.Ö. bana özel sırrını söylemek istediğini, bunu kimseye söylemememi istedi. Z.Ö bir parti toplantısında bir kişiyle tanıştıktan sonra birlikte olduğunu söyledi. Bu olayı anlatırsan intihar ederim.” 


REHBER ÖĞRETMENLE EVDE ŞARAP İÇMİŞLER
Mağdur öğrenci Z.Ö. pedagog gözetiminde verdiği ifadesinde ise şunları söyledi: “2023 yılının Ramazan ayında rehber öğretmenle konuşmak için bana buluşma yeri olan otogarı söyledi. Ben de otobüse binerek otogara gittim. Adresini verdiği apartman dairesine çıktım. Odaya girdiğimde evde kimse yoktu. Masada şarap vardı. Şarap içtik, kafam çatlıyordu. Bana dans edelim dedi. Kendi telefonundan müzik açtı. Dans etmek için öğretmen ayağa kalktı. Ne yapıyorsun dedim. Bana canım, hayatım diyordu. Dudaklarımdan öptü. Vücuduma dokundu. 2-3 saat kadar kaldım. Bana böyle devam etmeni istiyorum. Seni kıskanıyorum.”


2 ÖĞRETMEN İLE 3 ÖĞRENCİ TANIKLIK YAPTILAR
Duruşmaya tanık olarak 2 öğretmen ve 3 öğrenci katıldılar. Tanık kız öğrencilerden biri, Z.Ö’nün yakın arkadaşı olduğunu, kendi aralarında WhatsApp’tan konuştuklarını söyledi. Tanık öğrenci, Z.Ö’ye başından geçen olaylar sonrası şikayetçi olmasını söyledikten sonra onun polis karakoluna gittiğini belirtti. 

SANIK AVUKATI: BU SARKINTILIK

Duruşmada konuşan sanık M.F.Ü’nün avukatı, “Müvekkilim sarkıntılık suçu işlemiştir. Cinsel birliktelik olmamıştır. Müvekkilim uzun zamandır tutuklu. Tahliyesini talep ederiz” dedi.

 

“MAĞDUR 15 YAŞINDAN KÜÇÜKTÜR”Mahkemede mağdur kız öğrenci Z.Ö’nün avukatı da, “Müvekkilim çocuk yaşta. Kendisine güvenen öğretmeninden cinsel saldırı olayı gerçekleştirildi. Cezalandırılmasına talep ederiz” diye konuştu.  


MÜFETTİŞ DOSYASI İSTENECEK
Alanya 1. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti duruşmaya 5 dakika ara verdikten sonra kararını verdi. Mahkeme heyeti cinsel taciz olayında rehber öğretmen M.F.Ü’nün müfettişlerce alınan dosyasının Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden istenilmesine, okulda görev yapan M.F.Ü hakkında bilgi alınmak için önümüzdeki duruşmaya öğretmenlerin gelmesi için davetiye çıkartılmasına karar verdi.


SANIK ÖĞRETMENİN TELEFONU İNCELENECEK
Bunun yanında mahkeme heyeti tutuklu sanık rehber öğretmen M.F.Ü’ye ait cep telefonunun incelenmesi için Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’na (BTK) yazıyla bildirilmesine, M.F.Ü’nün kız öğrenciyle kaldığı ikametin rapora yazılıp yazılmadığının sorulmasını kararlaştırdı. M.F.Ü’nün tutukluluğunun devam etmesi kararı veren mahkeme ikinci duruşmayı 2 Mayıs’a erteledi. 

Kaynak: Editör: Hamdi Acet
Yorumlar
Haber Yazılımı 0