00
Haber Detayı
19 Aralık 2023 - Salı 12:46
 
Spor turizmi Antalya’ya can verecek!
Spor turizmi Antalya'nın ekonomisine katkı sağlayacak! Antalya, kasım-mayıs arasında 1200 takımı ağırlayacak
TURİZM Haberi
Spor turizmi Antalya’ya can verecek!

Antalya, yaz aylarında deniz, kum, güneş, tarih ve doğa turizminin yanı sıra, kış aylarında da spor turizmiyle dikkat çekiyor. Sporun farklı dallarında yarışma ve kamp yapmak isteyen yerli ve yabancı takımlar, Antalya'nın kaliteli tesislerini ve iklimini tercih ediyor.

 

Spor Turizmi Birliği Derneği Başkanı Arif Gözoğlu, 2023-2024 sezonunun başlayacağını söyleyerek, "Rezervasyon işlemleri devam ediyor. Öncelikle Batı Avrupa ülkelerinden gelen takımları ağırlayacağız. Sonra Rusya, Türkmenistan, Gürcistan, Kazakistan gibi ülkelerden gelen takımlarla mart sonuna kadar devam edeceğiz. Toplamda 2 bin-2 bin 500 arası kamp gerçekleşecek. Bunun yaklaşık yarısı futbol takımı olacak" dedi.


Spor turizminin Antalya'nın ekonomisine büyük katkı sağladığını belirten Arif Gözoğlu, "Her ülkeden Antalya'ya spor için gelen takımlar var. Bu yıl Avrupa Şampiyonası nedeniyle liglerde devre arası çok kısa. Bu yüzden çok fazla değişiklik olmayacak. Gelen takımların konaklama süreleri değişiyor. Ama bu takımlar ölü sezon olarak adlandırılan dönemde geldikleri için çok değerli" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Editör: Hamdi Acet
Yorumlar
Haber Yazılımı 0