00
Haber Detayı
07 Ocak 2024 - Pazar 09:32
 
Mehmet Nuri Ersoy: Nitelikli turisti yakalamamız gerekiyor
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Antalya-Manavgat’ta turizme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Manavgat’da AKP’nin mahalle başkanları ve muhtarlar ile bir araya gelen Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Antalya turizminde geçen yıla kıyasla yüzde 16’lık artış olduğunu söyledi. Antalya’nın 2023’te rekor sayıda turist aldığını kaydeden Ersoy “En fazla turist aldığı 2019 yılının da üzerine geçerek rekor sayıda ziyaretçi sayısıyla Antalya bu seneyi kapatmış oldu.
TURİZM Haberi
Mehmet Nuri Ersoy: Nitelikli turisti yakalamamız gerekiyor

Şu anki verilerle Antalya rekor kırmaya başladı ve devam ediyor. İnşallah bundan sonra da Antalyamız her sene üstüne koyarak, rekor kırarak, bu sayıları yukarıya doğru taşımaya devam edecek. Bununla ilgili temennide bulunarak olmuyor, bu işler yaparak, çalışarak oluyor. Bunların hazırlığını yapmazsanız bu rakamları yükseltme şansınız yok." diye konuştu.

 

"Nitelikli turisti yakalamamız gerekiyor"

Turist sayısında belli bir yoğunluğa ulaşan Antalya’nın şimdi nitelikli (paralı turiste - Turizm Güncel'in notu) turiste ulaşması gerektiği söyleyen Ersoy "Turizmde belirli bir yoğunluğu yakaladık bundan sonra nitelikli turisti yakalamamız gerekiyor. Mümkünse de sezonu 12 aya yaymamız gerekiyor. Side, o açıdan çok önemli. Side turizmin ilk başladığı yerlerden birisi. Ama sezon hala 12 aya yayılmış değil. Bununla ilgili Bakanlık olarak, birkaç çalışma yaptık.” ifadelerini kullandı.

Kaynak turizm güncel

Kaynak: Editör: Hamdi Acet
Yorumlar
Haber Yazılımı 0