00
Haber Detayı
15 Mart 2023 - Çarşamba 13:05
 
Marketçi cinayetinde 2 tanık dinlenecek
Alanya İlçesi’nde eski ortağını boğazından bıçaklayarak öldüren sanık Utku A’nın ikinci duruşması Alanya 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Mahkeme heyeti 2 tanığın dinlenilmesine karar vererek duruşmayı 1 Haziran’a erteledi.
ASAYİŞ Haberi
Marketçi cinayetinde 2 tanık dinlenecek

Alanya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde önceki gün görülen ikinci duruşmaya sanık Utku A. tutuklu bulunduğu Alanya L Tipi Kapalı Cezaevi'nden SEGBİS ile katılırken, mahkemede öldürülen Sadettin Aktaş'ın eşi, iki kızı ve avukatı hazır bulundular.


EŞİ RAHATSIZLANINCA SALONDAN AYRILDI
Eski ortağı Utku A. tarafından boğazından bıçaklanarak öldürülen Sadettin Aktaş'ın eşi Nazmiye Aktaş mahkemede Utku A. şikayetçi olduğunu söyledikten sonra rahatsızlanarak salondan ayrıldı.


KATİLİ TAŞIYAN TAKSİCİ DİNLENDİ
Taksici Metin T. marketçi Sadettin Aktaş'ı öldüren tutuklu sanık Utku A’nın aracına yanında bir kadınla birlikte bindiğini söyledi. Metin T. “Marketin önündeki kalabalığı ve polisleri görünce kadın benden aracı hızlı sürmemi ve Antalya'ya gitmemi istedi. Ben de 2 bin 500 TL para istedim. Fazla olunca taksiden inerek durakta başka bir taksiye bindiler. Adamın bana küfür ettiğini duydum. ‘Bana mı küfür ettin?’ dedim. ‘Yok’ dedi. Ondan sonra ayrıldılar” dedi.


SANIK AVUKATI: 3 BİN EURO KİMDEN GELDİ?
Alanya 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki ikinci duruşmaya katılan sanık avukatı öldürülen Sadettin Aktaş'a banka havalesiyle yurt dışından gelen 3 Bin Euro’yu kimin gönderdiğinin ve kimin aldığının araştırılmasını istedi.


2 TANIK ZORLA GETİRİLECEK
Mahkeme heyeti cinayet günü Ahmet B.B ve Süleyman A’nın tanık olarak dinlenilmesi için zorla getirilmesine, Sadettin Aktaş'a yurt dışından banka havalesiyle gönderilen 3 bin Euro’yu kimin gönderdiğinin ve kimin aldığının tespit edilmesi için bankaya sorulmasına ve sanık Utku A’nın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı 1 Haziran tarihine erteledi. 


OLAYIN GEÇMİŞİ
Olay, 4 Temmuz tarihinde saat 19.30 sıralarında Alanya'nın Saray Mahallesi'nde meydana geldi. Market işleten Sadettin Aktaş (44) ile eski ortağı Utku A. (44) arasında iş yerinde başlayan tartışma kavgaya dönüştü. Kavgada Utku A. Aktaş'ı boynundan bıçaklayarak kamera kayıp cihazını da alıp olay yerinden kaçtı. Olayı gören çevredeki vatandaşlar durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri Aktaş'a ilk müdahaleyi olay yerinde yaptıktan sonra ambulansla hastaneye götürdü. Aktaş doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamadı.


OTOBÜSLE KAÇARKEN YAKALANDI
Olayın ardından şüphelinin yakalanması için harekete geçen Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, şüphelinin Alanya Otogarı'ndan otobüse binerek Antalya'ya doğru gittiğini belirledi. Otobüsü arkadan takip eden ekipler Okurcalar Mahallesi'nde aracı durdurarak şüpheli Utku A'yı yakalandı. Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği’nde ifadesi alındıktan sonra adliyeye sevk edilen Utku A. tutuklanarak Alanya L. Tipi Kapalı Cezaevi’ne gönderildi.

Kaynak: Editör: Hamdi Acet
Yorumlar
Haber Yazılımı 0