00
Haber Detayı
14 Temmuz 2022 - Perşembe 18:42
 
Başkan Yücel’den Gökbel’e Davet
Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, güreş severleri ve bütün vatandaşları bu hafta sonu gerçekleşecek 16. Geleneksel Gökbel Yağlı Pehlivan Güreşleri’ne davet etti. Başkan Yücel; “Uzun bir aranın ardından bütün vatandaşlarımızı unutulmaz bir hafta sonu geçireceğimiz Gökbel’e davet ediyorum.” dedi.
YAŞAM Haberi
Başkan Yücel’den Gökbel’e Davet

Türkiye’nin en önemli güreş organizasyonlarından olan Gökbel Yağlı Pehlivan Güreşleri’nin 16.’sı, bu yıl 16-17 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilecek. Başkan Yücel, şenlik ve güreşlerin birlikte olacağı ve Gökbel Yaylası’nda 2 gün boyunca sürecek olan bu büyük organizasyona bütün vatandaşları davet etti.


YÜCEL: “KONSERLER VE AKTİVİTELERLE UNUTULMAZ BİR HAFTA SONU YAŞAYACAĞIZ”

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, yaptığı açıklamada organizasyonun ilk akşamında Selami Şahin ve Yudum’un sahne alacağını söyledi. Başkan Yücel; “Bu yıl 16.’sını düzenleyeceğimiz Geleneksel Gökbel Yağlı Pehlivan Güreşlerimiz 16 Temmuz Cumartesi akşamı saat 21.00’da başlayacak halk konserimizde Selami Şahin ve Yudum vatandaşlarımızla buluşacak. Bunun yanısıra birbirinden eğlenceli aktivitelerle 7’den 77’ye bütün hemşehrilerimiz unutulmaz bir hafta sonu geçirecek.” dedi.


“KIRKPINAR’IN BAŞPEHLİVANLARI GÖKBEL’DE KOL BAĞLAYACAK”

Geçtiğimiz günlerde yapılan Edirne Kırkpınar güreşlerinin başpehlivanı Cengizhan Şimşek’in de aralarında bulunduğu Türkiye’nin en önemli pehlivanlarının Gökbel’de kol bağlayacağını vurgulayan Başkan Yücel; “Başta Kırkpınar’ın altın kemerli başpehlivanı Cengizhan Şimşek olmak üzere İsmail Balaban, Orhan Okulu, Mehmet Yeşil Yeşil, Recep Kara, Osman Aynur, İsmail Koç, Faruk Akkoyun, Ekrem Yavuz, Fatih Çakıroğlu ve Kırkpınar’ın derece yapan bütün başpehlivanları, yaylaların yaylası Gökbel’imizde güreş tutacaklar.”


YÜCEL: “GÖKBEL’E 800 GÜREŞÇİ KATILACAK”

17 Temmuz Pazar günü gerçekleşecek güreşlere 800 pehlivanın katılacağını duyuran Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel; “2 yıllık aranın ardından bu yıl yine Geleneksel Alanya Gökbel Yağlı Pehlivan Güreşlerini gerçekleştirecek olmanın mutluluğu içerisindeyiz. Burada kültürel varlıklarımıza ve özellikle ata sporumuz olan yağlı güreşe sahip çıkabilmek adına organizasyonumuzu 16. kez düzenleyeceğiz organizasyonumuzda 17 Temmuz Pazar sabahı 09.00’dan itibaren 45’i başpehlivan olmak üzere toplam 800 güreşçi Gökbel Yaylası’nda kol bağlayacak.” dedi.


“BÜTÜN VATANDAŞLARIMIZI GÖKBEL’E DAVET EDİYORUM”

Güreş severleri ve bütün vatandaşları Gökbel’e davet eden Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel açıklamalarını şu şekilde bitirdi; “Ülkemizin en önemli güreş organizasyonlarından birisi haline gelen Geleneksel Gökbel Yağlı Pehlivan Güreşleri’miz, vatandaşlarımızın hafızasında bu yıl da iz bırakacak. Birlikte güzel ve keyifli bir hafta sonu geçirmek ümidiyle hem güreş severleri hem de bütün vatandaşlarımızı Gökbel’e davet ediyorum.”

 

Kaynak: Editör: Hamdi Acet
Yorumlar
Haber Yazılımı 0