00
Haber Detayı
07 Eylül 2022 - Çarşamba 09:59
 
Vitiligo ve Sedef Hastalarına Puva Tedavisi
Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi, vitiligo ve sedef hastalıklarının tedavisinde Psoralen Ultra-Violet ( PUVA) yöntemi uygulamaya başladı. Vitiligo ve sedef hastalıkları hakkında bilgi veren Dermatoloji Uzmanı Dr. Deniz Evliyaoğlu, sözkonusu hastalıkların oluşumunda stres faktörüne dikkat çekti. Uzm. Dr. Evliyaoğlu, ”Cilt hastalıkların bir kısmı doğrudan stresle ortaya çıktığı gibi bir kısmı da stresin tetiklemesi sonucu oluşur. Bu gibi cilt hastalıkları, derinin her bölgesini etkileyebilir ve uzun süreli olabilir.
SAĞLIK Haberi
Vitiligo ve Sedef Hastalarına Puva Tedavisi

Stresin de tetiklediği sedef hastalığı, atopik egzama, vitiligo gibi birçok deri hastalığının tedavisinde hastanemizde PUVA uygulamakta ve önerilmektedir. Yani belirli dalga boyundaki ultraviyole ışınlarının kullanılması prensibine dayanan bir tedavi yöntemini hastalarımıza belirli aralıklarında seanslar halinde uygulamakta, ışık tedavisi vermekteyiz.

 

Takip ettiğimiz hastalarımızda olumlu sonuçlar aldık. İnatçı kaşıntılarda atopik dermatit hastalarımızda PUVA tedavisini başarılı bir şekilde uygulamaktayız. PUVA tedavisinde cilt odaklı bu uygulamayla birlikte hastalarımızın tanısına ve hangi aşamada olduğuna bakarak tedavilerini planlamakta, seanslarını ayarlamaktayız. Özellikle ilçemizin sıcak bir yer olması, güneşten iyi korunamamak bazı cilt sorunlarını da beraberinde getirmektedir. Cilt  sorunu yaşayan vatandaşlarımıza önerim stresten kaçınmanız ve güneşten korunarak, güneş kreminizi kullanmanız olacaktır” diye konuştu.

 

Kaynak: Editör: Hamdi Acet
Yorumlar
Haber Yazılımı 0