00
Haber Detayı
29 Kasım 2021 - Pazartesi 13:33
 
Tanrıseven, Alanya Belediyesi'ni örnek gösterdi
Alanya eski Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, enerjide dışa bağımlılığı azaltmak için yenilenebilir enerji kaynaklarına daha fazla yatırım yapılması gerektiğini söylerken Alanya Belediyesi’ni örnek gösterdi.
YAŞAM Haberi
Tanrıseven, Alanya Belediyesi'ni örnek gösterdi

Giresun Vali Yardımcısı Dr. Hasan Tanrıseven, Karadeniz Konfederasyonu ve Bahçeşehir Üniversitesi tarafından Ordu’da düzenlenen “Yenilenebilir Enerji, Yerel Yönetimlerde Enerji, İklim Sorunları ve Çözüm Önerileri” konulu sempozyumun açılışında bir konuşma yaptı. 


Ankara Üniversitesi’nde doktora, İngiltere’nin Lancaster Üniversitesi’nde doktora sonrası araştırma başta olmak üzere 20 yıldan bu yana enerji ve çevre bilimleri alanında akademik çalışmalar yapan Dr. Hasan Tanrıseven, Türkiye’nin doğal gaz ve petrolde önemli ölçüde dışa bağımlı olduğunu belirtti. 


Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu’nun (EPDK) verilerine göre, 2019 yılında Türkiye’nin petrol, doğal gaz ve kömür ithalatına 41 milyar 184 milyon dolar harcadığını belirten Tanrıseven şunları kaydetti: “2000’li yıllardan bu yana enerji tüketimi artan Türkiye, kullandığı doğal gazın yüzde 99’unu, petrolün ise yüzde 94’ünü ithal ediyor. Pandemi ile birlikte enerji tüketimi yavaşlama eğilimine girdiyse de Uluslararası Enerji Ajansı ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nca orta ve uzun vadede Türkiye’de enerji tüketiminin artması öngörülüyor.”

Kaynak: Editör: Hamdi Acet
Yorumlar
Haber Yazılımı 0