00
Haber Detayı
31 Ekim 2023 - Salı 15:25
 
Mısır’dan vazgeçtiler: Alanya’ya geliyorlar
İsrail ve Filistin arasındaki sıcak çatışma nedeniyle Rusların Mısır tatil rezervasyonları yüzde 50 düştü. Mısır’dan vazgeçen turistlerin ilk seçeneğinin başta Alanya olmak üzere Türkiye olabileceğini belirten Cimrin, “Acentaları iptallerin geldiğini duyuyoruz” dedi.
TURİZM Haberi
Mısır’dan vazgeçtiler: Alanya’ya geliyorlar

İsrail ve Hamas arasındaki çatışma Mısır başta olmak üzere bölgedeki turizmi de olumsuz etkiledi. Turizmciler savaşın etkilerini Mısır’da da hissettiklerini ve acentaların turları iptal ettiklerini belirtiyor. Mısır’ın medya kuruluşlarının yansıttıkları bilgilere göre kriz nedeniyle Mısır’ın sınırlarına gelen dronelar birkaç kişinin yaralanmasına neden oldu. Özellikle Mısır, Rus pazarının ucuz tatil arayışını seçenekleri arasındayken yaşanan kriz turistleri tedirgin etti. 
 
Bu sebeple bölgeye tatil gitmek isteyen turistler ise kararlarından vazgeçmeye başladı. Krizin sürmesi ile birlikte Mısır’ın turizminin ciddi boyutta etkileneceğini ancak savaşın hiçbir şekilde devam etmemesi temennisinde bulunan Alanya Turizm ve Tanıtma Vakfı (ALTAV) Yönetim Kurulu Üyesi Şükrü Cimrin, “Bu durum Mısır’ı negatif etkilerken diğer pazarları pozitif etkileyecek. Temennimiz bir an önce krizin sona ermesi” dedi.
 
TÜRKİYE İLK SIRADA
Cimrin, “Kriz şuanda bile mısır turizmini belirli bir ölçüde etkiliyor. Çünkü Mısır İsrail’e çok yakın. Mısır Medyasından da takip ettiğimize göre acentaları iptallerin geldiğini duyuyoruz. Mısır ekonomisi için turizm çok önemli. Kriz uzamaz ise bu etkilenme minimuma engellenecek. Daha önce Rusya Mısır’a uçuşlarını tamamen kapattığında Türk turizmi oldukça iyi bir dönem yaşadı. Tabii ki bu kriz sürsün o yolcuları biz alalım gibi bir beklentimiz yok. 
 
Ama kaçınılmaz olarak o bölgede devam eden olumsuzluklar bir an önce bitmesini istediğimiz ateşkesin gerçeklemesi olmazsa ise bu Mısır’ı çok olumsuz etkileyecek. Mısır çok egzotik kendine has bir bölge. Tanıtımını da çok iyi yapıyor. Onların alması gereken misafir Türkiye’nin farklı bölgelerine dağılacak. bu durum Mısır’ı negatif etkilerken diğer pazarları pozitif etkileyecek. Temennimiz bir an önce krizin sona ermesi. Bölgede her şeyin normal seyrine dönmesini isteriz. Aldığımız bir duyuma göre Mısır’ın için savaş bölgesinden bir kaç drone düşüyor ve sıkıntı çıkıyor. Can kaybı yok ama bu sınır ötesi savaşın fiziki etkileri sürerse bu durum Mısır’ı çok olumsuz etkileyecek” sözlerine yer verdi.
Kaynak: Editör: Hamdi Acet
Yorumlar
Haber Yazılımı 0