00
Haber Detayı
08 Mayıs 2024 - Çarşamba 16:03
 
Öğretmenler Şiddete Hayır Diyecek
Türk Eğitim-Senli Öğretmenler Cuma günü iş bırakıyor İstanbul’da özel bir lisenin okul müdürü İbrahim Oktugan, 5 ay önce okuldan atılan bir öğrenci tarafından silahla öldürüldü. Bu korkunç olayın ardından Türk Eğitim-Sen sendikası, öğretmenlerin iş bırakma kararı aldı.
YAŞAM Haberi
Öğretmenler Şiddete Hayır Diyecek

Sendikaya bağlı öğretmenler, yarın ilk derse girmeyerek okullarda basın açıklaması yapacak. Cuma günü ise tam gün iş bırakma kararı alan öğretmenler, il milli eğitim müdürlüğü önünde bir basın açıklaması yaparak “Öğretmene şiddete hayır” diyecekler1.


Eğitim sendikaları, üyelerine ve meslektaşlarına çağrıda bulunarak bugün için siyah giyinmelerini ve siyah kurdele takmalarını, 10 Mayıs’ta ise iş bırakmalarını istedi. Ankara’da Adalet Bakanlığı önünde, diğer illerde ise adliye binalarının önünde basın açıklaması yapacaklarını duyuran sendikalar, şiddete karşı daha yüksek tepki göstermeye çağırdı2.


Türk Eğitim-Sen ise, eylem planları hakkında şu açıklamayı yaptı: “Yaşanan vahşeti protesto etmek amacıyla 9 Mayıs 2024 Perşembe günü ilk derse girmeme kararı aldık. 10 Mayıs 2024 Cuma günü de tüm öğretmenlerimizle birlikte iş bırakıyor, il milli eğitim müdürlükleri önünde yapacağımız basın açıklamalarıyla öğretmene şiddete hayır diyoruz! 


Ayrıca okullarımızda bir hafta süresince siyah kokart/kurdele ile derslere gireceğiz.” Sendika, şiddeti önleyecek tedbirlerin alınması ve failler hakkında caydırıcı müeyyideler getirilmesi için hazırladığı kanun teklifinin bir an önce hayata geçirilmesi çağrısında bulundu3. Bu tür olaylarda toplumun tepkisini yükseltmek ve benzer trajedileri önlemek için bu tür eylemler yapıyoruz. Öğretmenlere ve eğitim çalışanlarına yönelik şiddetin sona ermesi için daha fazla farkındalık ve çözüm yolları aramamız gerekiyor ifadelerine yer verildi.

Kaynak: Editör: Hamdi Acet
Yorumlar
Haber Yazılımı 0