00
Haber Detayı
22 Nisan 2024 - Pazartesi 09:55
 
İspanya’da binlerce kişiden ‘kontrolsüz turizmi durdurun’ protestosu
İspanya'nın Kanarya Adaları'na bağlı Tenerife Adası'nda toplanan binlerce kişi turist girişlerinin durdurulmasını talep etti.
YAŞAM Haberi
İspanya’da binlerce kişiden ‘kontrolsüz turizmi durdurun’ protestosu

Adada uygulanan mevcut turizm modelinin bölge halkı için karşılanamaz, çevre açısından da sürdürülemez hale geldiğini belirten Tenerife sakini binlerce kişi adaya turist girişlerinin durdurulması için protesto gösterisi düzenledi. Ada halkı, turist girişlerinin en azından geçici olarak sınırlandırılmasını talep ediyor.


“Burada insanlar yaşıyor”
"Burada insanlar yaşıyor", "Adamızın ölmesini istemiyoruz", "Siz eğleniyorsunuz, bir acı çekiyoruz" yazılı pankartlar taşıyan Tenerife halkı, kiraların fırlamasına neden olan turistik amaçlı kısa süreli kiralamalara ve otel inşaatlarına son verilmesini talep ediyor. Yapılan protesto Greenpeace, WWF, Ecologists in Action, Friends of the Earth ve SEO/Birdlife gibi çevre örgütleri tarafından da deteklendi.


“Turizme değil, mevcut turizm modeline karşıyız”
Mitingde konuşan Salvar Chira-Soria Platformunun Genel Sekreteri Rosario Correa "Biz turizme değil kazancın bölgeye yansımamasına, topraklarımızın ve yaşam alanlarımızın bozulmasına neden olan mevcut turim modeline karşıyız." dedi. 

Protesto gösterisine polis kaynaklarına göre 20 bin, İspanyol TV kanalı Spain’s TVE'ye konuşan organizatörlere göre ise 50 bin civarında insan katıldı.


2023’te 14 milyon turist ağırladı
Tenerife'de gösteriler yapılırken, Madrid ve Barselona'da bir araya gelen çok sayıda insan da ada halkına destek verdi. 

2,2 milyon insanın yaşadığı Kanarya Adaları 2023 yılında yaklaşık 14 milyon turist ağırladı. Gayri Safi Yurt İçi Hasılasının yüzde 35'ini turizmden elde eden adadaki turizm işletmeleri, 2022 yılında 16,9 milyar euro gelir elde etti.

kaynak Turizm Güncel - Dış Haberler

Kaynak: Editör: Hamdi Acet
Yorumlar
Haber Yazılımı 0