00
Haber Detayı
21 Kasım 2023 - Salı 18:46
 
Dünya turizmi Antalya’da buluşacak
Antalya'da dünya turizmine yön veren isimler "sürdürülebilirlik" için bir araya gelecek Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) tarafından bu yıl 13’üncüsü düzenlenen “Uluslararası Resort Turizm Kongresi”, 23-24 Kasım’da Antalya’da düzenlenecek.
TURİZM Haberi
Dünya turizmi Antalya’da buluşacak

“Turizmin geleceği, geleceğin turizmi” sloganıyla yapılacak kongrede, seyahat endüstrisinin tüm bileşenleri bir araya gelecek.
 
Kongrede, “Dünyada Çevrimiçi Seyahat Pazarı”, “Turizm Ekonomisi”, “Sürdürülebilir Turizm”, “Havalimanlarının Turizm Gelişimindeki Rolü”, “Turizm Kaynak Pazarı Almanya’da Durum”, “Turizmde Ürün Çeşitliliği”, “Deneyim ve Destinasyon Pazarlamasında Yapay Zeka ve Dijital Platformlar” gibi önemli konular ele alınacak.
 
Kongrede, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Jet2 CEO’su Steve Heapy, Küresel Sürdürülebilir Turizm Konseyi Yönetim Kurulu Başkanı Luigi Cabrini, Booking.com Başkan Yardımcısı ve Avrupa, Orta Doğu ve Afrika (EMEA) Genel Müdürü Carlo Olejniczak, Fraport-TAV Antalya Havalimanı Yönetim Kurulu Başkanı Holger Schaefer başta olmak üzere Türkiye ve dünyadan turizmde önemli isimler bir araya gelecek.
 
Kongrenin açılış konuşmaları, 24 Kasım’da yapılacak.
Antalya’ya gelen turist sayısının 15 milyonu geçtiğini ve 2022’ye göre yüzde 16’lık artış olduğunu kaydeden AKTOB Başkanı Kaan Kavaloğlu, “Dünya turizminin temsilcilerinin tamamına yakını kongrede bizlerle birlikte olacak. Kongremiz Türkiye ve dünya turizmi için önemli bir çıktı olacak.” dedi.
 
Kavaloğlu, kongrede sürdürülebilir turizmin öne çıkacağını belirterek, “Turizmde sürdürülebilirlik, artık bir zorunluluk haline geldi. Kongrede, sürdürülebilir turizmin nasıl hayata geçirileceği konusunda önemli tartışmalar olacak.” diye konuştu. 
Kaynak: Editör: Hamdi Acet
Yorumlar
Haber Yazılımı 0