00
Haber Detayı
22 Ocak 2022 - Cumartesi 09:39
 
Camiyi Seviyoruz, Namazla Buluşuyoruz
Alanya Müftülüğünce okula giden çocukların cami ile bağının kurulmasını sağlamak ve cemaat alışkanlığı kazandırmak amacıyla yarı yıl tatili boyunca "Camiyi Seviyoruz, Namazla Buluşuyoruz" projesi uygulanacak. Proje kapsamında camiye gelen öğrencilere mahalli imkânlar ölçüsünde ödüller verilecek.
YAŞAM Haberi
Camiyi Seviyoruz, Namazla Buluşuyoruz

Çocukların beş vakit namaza devamları, yakınlarını da yanlarında getirmeleri ve ezber yapmaları üzerinden değerlendirmelerin yapılacağı proje kapsamında sabah 30, öğle 15, ikindi 15, akşam 15, yatsı ise 25 puan olarak yazılacak.


Çocuğun kendisiyle birlikte cemaatle namaza katılan bir yakını için her vakit başına 5 ek puan verilecektir. Ezberlenen her sure ve dua başına da 50 puan verilecektir.


Puanların toplanması sonucunda ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin durumları farklı kategoride değerlendirilerek birinci, ikinci ve üçüncü seçilecek. Dereceye giren öğrencilere ise mahalli imkanlar ölçüsünde ailelerinin ve cemaatin de katılacağı bir program ile ödülleri takdim edilecek.


Camilerin birer eğitim-öğretim mekânı ve sosyal, kültürel faaliyetlerin merkezi olarak kullanılmasını sağlamak ve çocukların namaz kılma alışkanlığını kazanmaları amacıyla 22.01.2022 - 05.02.2022 (yarıyıl tatili) tarihleri arasında ilçemiz genelindeki tüm
Camilerimizde düzenlenecek olan "Camiyi Seviyoruz, Namazla Buluşuyoruz" projesine katılmaya tüm öğrencilerimizi bekliyoruz.

 

Kaynak: Editör: Hamdi Acet
Yorumlar
Haber Yazılımı 0