00
Haber Detayı
23 Nisan 2024 - Salı 15:54
 
Alanya'da muz üreticileri memnun etti
Alanya’da yaklaşık 22 bin hektarlık alanda üretilen Alanya’nın tescilli ürünü olan muzda hasat sonu geldi. Alanya’daki muz üretimi hakkında açıklamalar yapan MUZBİR Başkanı Mustafa Şenli muzun bu sezon üreticileri oldukça memnun ettiğini söyledi.
YAŞAM Haberi
Alanya'da muz üreticileri memnun etti

Muz üretiminin ve muza talebin her yıl daha da arttığı Alanya’da hasat sona eriyor. Hem iç pazarda hem de dış pazarda büyük ilgi gören Alanya muzu fiyat olarak bu sezon üreticilerin beklentisini karşıladı. İhracatta da yüzleri güldüren muz en çok Rusya’ya ihraç edildi. Muz sezonu hakkında değerlendirmelerde bulunan Alanya Muz Üreticileri Birliği (MUZBİR) Başkanı Mustafa Şenli rekoltenin bu sezon 140 bin ton olduğunu belirtti.


MUZ YÜZLERİ GÜLDÜRDÜ
Alanya’da muz üretimine en çok pandemi döneminde talebin arttığını ifade eden MUZBİR Başkanı Mustafa Şenli üreticinin az işçilikle daha iyi kazanç sağladığını dile getirdi. Şenli,” Alanyamızda yaklaşık 22 bin hektar alanda 2 bin 500 civarında üretici muz üretiyor. Ancak birliğimize bunlardan 130 tanesi kayıtlı. Bu sezon için hasadın sonuna geldik. Bu sezon ortalama 140 bin ton muz üretimi yapıldı. İhracat olarak baktığımızda ise en çok ürün Rusya’ya gönderildi. Üreticilerin muzu tercih etmesindeki en büyük neden işçilik. Sebze üretimi yoğun işçilikle yapılan bir meslek. Ancak muzda ve diğer tropikal meyvelerde olay tam tersi. Daha az işçilikle daha fazla gelir elde edilebiliyor. Özellikle pandemi döneminde tarımda hiçbir aksama olmaması da üreticileri bu alana itti” dedi.

Kaynak: Editör: Hamdi Acet
Yorumlar
Haber Yazılımı 0