00
Haber Detayı
18 Nisan 2024 - Perşembe 18:44
 
Alanya’da cezası ağır olacak!
Turizm sektöründe 'hanutçu' olarak adlandırılan turistleri bilgisi ve onayı dışında alışveriş amaçlı belirli bir işletmeye yönlendiren tur rehberlerine ceza uygulanacak. Alınan kararı yıllardır beklediklerini ifade eden esnaf oda başkanı Nuri Demir, “Bu uygulama ile esnafımızın yüzü gülecek” dedi.
YAŞAM Haberi
Alanya’da cezası ağır olacak!

Alanya’da turistleri otobüslerden alıp restoran ve hediyelik eşya dükkanı gibi işletmelere yönlendiren hanutçular için sert engeller hazırlanıyor. AK Parti’nin TBMM Başkanlığı’na sunduğu teklifin aynen yasalaşması halinde, turist rehberlerinin verdikleri hizmetler sırasında, turistlerin bilgisi ve onayı dışında alışveriş amaçlı belirli bir işletmeye gönderilmeleri, bununla birlikte seyahat acentaları da turistlerin onayı dışında belli bir işletmeye alışveriş için yönlendirilmeleri halinde ağır yaptırımlar ile karşılaşacak. Konu hakkında Alanya Posta Medya ekibine konuşan Alanya Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Nuri Demir, “Hanutçuluğa izin vermeyeceğiz” ndedi.


“BU KARARLA ESNAFIN YÜZÜ GÜLECEK”
Başkan Demir, bu uygulamayı yıllardır talep ettiklerini belirterek, “Çok güzel bir uygulama olur. Esnafımızın istediği tam olarakta bu zaten. Acentalar turistleri gemilerden otobüslerden alarak büyük centerlara alışverişe götürüyorlar. Biz en başından beri buna karşıyız. Turistleri serbest bırakmaları lazım. Bir de yine oralarda turistlere fahiş fiyatlardan satış yapıyorlar. Ama turistler çarşıya inse hem kendilerinin yüzü gülecek hem de esnafın. O sebeple bu duruma karşı alınacak kararların esnaf odası olarak arkasındayız. Hanutçuluğa izin vermeyeceğiz” dedi. 

 

 

Kaynak: Editör: Hamdi Acet
Yorumlar
Haber Yazılımı 0