00
Haber Detayı
23 Nisan 2024 - Salı 18:48
 
AK Parti’de ilçe başkanı kim olacak? İlk açıklama geldi
AK Parti’de seçimin ardından başlayan kongre süreci hazırlıkları devam ederken Alanya İlçe Başkanı Mehmet Şarani Tavlı, “Biz bireysel düşünmeyiz dava adamıyız. Tevdi edilen görevin gereğini yerine getiririz” dedi.
YAŞAM Haberi
AK Parti’de ilçe başkanı kim olacak? İlk açıklama geldi

AK Parti’de bir yıl içerisinde iki defa kongre heyecanı yaşanmaya başladı. 7 Ekim Cumartesi günü 4’üncü Olağanüstü Kongresi yapan AK Parti’de, 2024’ün ikinci yarısında olağan ilçe ve il kongrelerinin yapılması planlanıyor. Genel ve yerel seçim öncesinde de birçok il ve ilçe başkanı ile yönetim kurulunun çeşitli görevlere talip olmak için istifa etmesi sonrası yerlerine yapılan atamalar ile belediye seçimlerini tamamlayan Ak Parti 8. olağan kurultaya hazırlanıyor. 


Taslak kongre takvimine göre Temmuz’a kadar belde kongreleri, 24 Ağustos ya da en geç yılın üçüncü çeyreği başına kadar ilçe başkanlıklarındaki süreç tamamlanacak. Ak Parti’de Antalya’da gözler genel seçim öncesinde yaşanan değişim ile ataması yapılan aralarında Alanya’nın da olduğu ilçelerin kongresine çevrildi. Alanya’da gözler ilçe başkanın kim olacağına çevrildi. İlçe başkanlığı için partide etkin isimler kendilerine yakın isimleri ilçe başkanlığında görmek için çalışma yaparken mevcut yönetim ise çalışmalarını rutin işleyiş içinde sürdürmekte.


“BİZ DAVANIN NEFERLERİYİZ”
Ak Parti’de daha önce gençlik kolları başkanlığı ve yönetim kurulu üyeliği tecrübesi de bulunan Alanya İlçe Başkanı Mehmet Şarani Tavlı, “Partimizde kongreye tek liste ile gidilir. Genel merkezimiz kimin devam etmek isterlerse o isim aday olur. Genel merkezin vereceği tek aday kararına ben şahsen uyarım. Eğer seninle devam edeceğiz denirse de aday olurum başkasını işaret ederlerse delege bizim dönemimizde belirleneceği halde aday olmam. Parti teamüllerine uygun davranış sergilemenin dışına çıkmam. Partimin hizmetinde bulunmaya devam ederim. 


Bizim aldığımız parti terbiyemizde bunu gerektirir. Nasıl devraldıysak gerek görüldüğünde o gün geldiğinde bizde bu bayrağı devretmeyi biliriz ancak şuan görevimizin başındayız. Partimiz için davamız için dün olduğu gibi yarında çalışmaya aynı azim ve kararlılıkla devam edeceğiz. Aslonan kişiler değil davamızdır” dedi. 

Kaynak: Editör: Hamdi Acet
Yorumlar
Haber Yazılımı 0