00
Haber Detayı
19 Ekim 2021 - Salı 13:33
 
Kaymakam Ürkmezer’in 19 Ekim Muhtarlar Günü Mesajı
Alanya’mızın değerli muhtarları; 19 Ekim 2015 tarihli ve 29507 sayılı Resmi gazetede yayımlanan Başbakanlık Genelgesi ile kabul edilen “19 Ekim Muhtarlar Gününüzü” en samimi duygularımla kutluyorum.
YAŞAM Haberi
Kaymakam Ürkmezer’in 19 Ekim Muhtarlar Günü Mesajı

Özellikle yakın geçmişte ilçemizde ve bölgemizde yaşadığımız orman yangını afetinde de görülmüştür ki muhtarlarımız devletimizin tüm kurumları ile vatandaşımız arasında önemli bir köprüdür. Afetin ilk anlarından itibaren tüm mahalle muhtarlarımız gösterdikleri özveri ve yol göstericilikleri ile koordinasyonun önemli birer parçası olmuşlar ve muhtarlık müessesesinin kriz zamanındaki önemini bir kez daha göstermişlerdir.


Bununla birlikte muhtarlarımız adeta devletimizin gören gözü işiten kulağı olarak, altyapı, sağlık, emniyet, eğitim ve sosyal yardımlar gibi birçok konuda mahallelerindeki tespit ve ihtiyaçları ilgili kurumlara iletmek, kurumlarca yapılan uygulamalara görüş ve önerileri ile katkıda bulunmak gibi önemli görevleri de üstlenirler. Muhtarlarımız ülkemizin en ücra köşelerinde ve en olumsuz şartlarda bu görevlerini yerine getirirken mesai ve yer mefhumu gözetmeksizin özveri ile hizmet veren birer görünmez kahramandırlar.


Mahallelerinde yaşayan vatandaşlarımızın her türlü ihtiyacını tespit edip çözen, mahalle sakinlerinin kamu kurumları ve yerel yönetimlerce verilen hizmetlere ulaşmasını sağlayan, kriz zamanlarında mahallelerinde önderlik eden mahalle muhtarlarımıza, özverili ve başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum, tüm muhtarlarımızın “19 Ekim Muhtarlar Gününü” kutluyorum 

 

Kaynak: Editör: Hamdi Acet
Yorumlar
Haber Yazılımı 0