00
Haber Detayı
04 Kasım 2022 - Cuma 16:00
 
Farkındalık oluşturan sergi
Alanya’da düzenlenen Temel Sanat Eğitimi sergisi, öğrencilere farklı deneyim ve teknik örneklerini kazandırırken aynı zamanda farkındalık yaratıyor
YAŞAM Haberi
Farkındalık oluşturan sergi

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ), Alanya Ticaret ve Sanayi Odası Meslek Yüksekokulu (ALTSO MYO) Tasarım Bölümü, İç Mekân Tasarımı Programı, I. sınıf örgün ve ikinci öğretim öğrencilerinin Öğr. Gör. Serdar Aslan’ın sorumluluğundaki Temel Sanat Eğitimi dersi kapsamında hazırlamış oldukları 2021 – 2022 Öğretim Dönemi Temel Sanat Eğitimi Sergisi, 1 Kasım 2022 tarihinde Alanya Kültür Merkezi Sergi Salonunda gerçekleştirildi. Sergi açılışına Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yılmaz, Gazipaşa Belediyesi İşletme ve İştirakler Müdürü Kemal Tufan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti sanatçılarından Dr. Arif Bayraktar, Mustafa Cihangir, öğretim görevlileri ile birlikte birçok sanatsever ve öğrenciler katıldı.


Seri kapsamında, ALKÜ, Doğa Koruma ve Milli Parklar 6. Bölge Müdürlüğü ve Serik Belediyesi iş birliği ile ALKÜ koordinatörlüğünde, Boğazkent Uygulamalı Çevre Eğitimi ve Kuş halkalama İstasyonu’nda çalışmalar yürütüldü. Çalışmalarda tespit edilen kuş türlerinin görsellerini öğrenciler sanatsal olarak farklı tekniklerle yorumlayıp coğrafi değerlerin farkındalığını arttırdılar.


FARKLI TEKNİKLER UYGULANDI
Serginin en dikkat çekici örneklerinden biri  farklı boyama yöntemlerinin (sulu boya, kalem boya, pastel boya, guaş-akrilik-yağlı boya) denenmesi ile farkındalığı oluşturan yetenek ve yöntemin ifade biçimiyle oluşan sonuçlardı. Temel Sanat Eğitimi Dersi kapsamında, sanatsal uygulama ve tasarıların temelini oluşturan nokta, çizgi, renk, kolaj, asamblaj, metamorfoz ve enstalasyon gibi teknikler tasarım kuramları ile birlikte uygulandı. Aynı zamanda; öğrencilerin tercih ettikleri kitaplardan belirlenen paragrafların mekânsal ve üç boyutlu asamblaj uygulamaları, tasarım kuramları, mekânsal kurgular ve malzeme uygulamaları hakkında deneyimler kazandırmaları ve sıra dışı yaklaşımlar geliştirmelerini sağladı.


6 KASIM’ A KADAR SERGİLENECEK
Temel Sanat Eğitimi Sergisi 6 Kasım’a kadar Alanya Belediyesi – Alanya Kültür Merkezi Sergi Salonunda mesai saatleri içerisinde vatandaşların ziyaretine açık olacak

Kaynak: Editör: Hamdi Acet
Yorumlar
Haber Yazılımı 0