00
Haber Detayı
13 Nisan 2024 - Cumartesi 07:27
 
Antalya'da Teleferik Kazası
Antalya'da yaşanan teleferik kazası, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in liderliğinde, 25 teleferik kabininde mahsur kalan 184 vatandaşın güvenli bir şekilde kurtarılması için yoğun çabalar devam etmektedir.
ASAYİŞ Haberi
Antalya'da Teleferik Kazası

Bu trajik olay, bir kişinin hayatını kaybetmesi ve yedi kişinin yaralanmasıyla sonuçlanmıştır. Kurtarma ekipleri, Bursa ve Aydın'dan gelen gece görüşüne sahip helikopterlerle desteklendi. Antalya Valiliği, AFAD, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Jandarma Kurtarma Ekibi ve UMKE gibi birimler, kurtarma çalışmalarını hızlandırmak için bir araya gelmiştir. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın da desteğiyle, kurtarma operasyonu için gerekli tüm kaynaklar seferber edildi. 

Bugün saat 17:28'de Sarısu teleferik hattında bir teleferik direğinin kırılması sonucu 1 kabin hasar görmüş, 24 kabin havada mahsur kalmıştır.

Düşen kabinde bulunan 8 vatandaşımızdan  maalesef 1970 doğumlu Memiş Gümüş isimli bir vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 7 vatandaşımız yaralanmış, yaralı vatandaşlarımız acil müdahale edilerek hastaneye sevk edilmiştir.

Teleferik hattında 24 kabinde mahsur kalan  Ulaşılabilir halde bulunan 7 kabindeki 40 vatandaş ekiplerce tahliye edilmiştir. Havada asılı şekilde bulunan 17 kabinde bulunan 134 vatandaşımızın tahliye çalışmaları devam etmektedir.

Saat:04.40 itibari ile

14 kabindeki 87 vatandaşımız (34 kişi havadan helikopter ile) ekiplerimizce tahliye edilmiştir.

Tahliye edilen 6 kişi ambulans ile hastaneye sevk edilmiştir. Havada asılı şekilde bulunan 10 kabinde tahliye çalışmaları devam etmektedir.


Ölen kişinin ve yaralıların kimlikleri belli oldu

Öte yandan, kazada 54 yaşındaki Memiş Gümüş isimli vatandaşın olay yerinde hayatını kaybettiği, Özlem Ş., Kaan A., Fatih G., Keziban G., Memiş G., Lütfullah G. ve Herdem E.’nin yaralandığı öğrenildi.

Kaynak: Editör: Hamdi Acet
Yorumlar
Haber Yazılımı 0