00
Haber Detayı
30 Nisan 2024 - Salı 17:20
 
Alanya yarın sokağa iniyor
Alanya'da 1 Mayıs Tertip Komitesi üyeleri, ‘İşçi Bayramı’ kutlamalarına ilçede yaşayanları davet etti. Atatürk Anıtı önünde toplanan komite üyeleri adına konuşan Avukat Melek Depren, enflasyonun ezilme, yağma düzeninin halka dayattığı yoksulluk, kamu malının sermayeye teslim edilmesi gibi sorunlara dikkat çekti. Ayrıca, sağlık ve eğitimin sermayeleştirilmesi, yeni kuşakların biat eden iş gücü olarak yoğrulması gibi endişelere vurgu yaptı.
YAŞAM Haberi
Alanya yarın sokağa iniyor

Alanya’da, 1 Mayıs Tertip Komitesi üyeleri tarafından düzenlenen ‘İşçi Bayramı’ kutlamaları için çağrı yapıldı. Atatürk Anıtı önünde toplanan komite üyeleri adına konuşan Avukat Melek Depren, “Enflasyon altında ezilmeye, yağma düzeninin halka, emeklilere dayattığı yoksulluğa, kamu malının, doğanın ve yaşamının sermayeye teslim edilmesine, sağlığın ve eğitimin sermayeleştirilmesine ve cinselleştirilmesine, yeni kuşakların biat eden iş gücü olarak yoğrulmasına, emeğin ve liyakatin torpil uğruna hiçe sayılmasına, her türlü ayrımcılığa çanak tutulmasına, kadınların, çocukların ve dezavantajlı grupların örselenmesine, hakların ve halkların sermaye uğruna peşkeş çekilmesine karşı susturulmak ve geleceksiz bir hayata mahkum edilmek istenen emekçiler olarak 1 Mayıs’ta söyleyecek sözümüz ve büyütecek umudumuz var. 


1 Mayıs birlik, dayanışma, mücadele demektir. Türkiye’nin ihtiyacı 1 Mayıs’ın birlik, mücadele ve dayanışma ruhudur. Türkiye’de ve bütün dünyada emeğin, barışın ve kardeşliğin hüküm sürdüğü, sınıfsız ve sömürüsüz bir gelecek yaratmak için mücadelemize kararlılıkla, azimle, inançla devam edeceğimizi göstermek adına 1 Mayıs 2024 tarihinde tüm emek ve demokrasi güçlerini ve Alanya halkını saat 16.00’da Kuyularönü Camii önünde başlayacak yürüyüşümüze katılmaya ve mücadelemize güç vermeye çağırıyoruz. Yaşasın birlik, mücadele ve dayanışma. Yaşasın iş, emek ve özgürlük. Yaşasın 1 Mayıs” dedi.

 

Kaynak: Editör: Hamdi Acet
Yorumlar
Haber Yazılımı 0