Reklamı Geç
YAZARLAR
Size İki Yüzlü Mü! Yoksa Yüzsüz Mü! Demeliyim?
Musa Öğütçü
18 Aralık 2020 - Cuma 22:37

İnsanın doğasında var olan ikiyüzlülük'le karşılaşmamak kaçınılmazdır. İkiyüzlülüğe biraz eleştiri yapmak bizimde hakkımız ; ikiyüzlü insanlardan bıktık usandık yeter artık çıkın gidin hayatımızdan deme noktasına geldik, ulan gerçekten,de iki yüzlüler ve bundan zevk alıyorlar ya sen nasıl bir insansın iki yüzlüsün dediğimizde,de sadece sırıtabiliyor kabulleniyor yani belkide hoşlanıyor ve kendisine ikiyüzlü denmesinden artık rahatsız bile olmuyor.

 

-İkiyüzlü olmak öyle her insanın yapabileceği bir şey değil, öyle her insanın kaldırabileceği bir şey değil yaşamını idame ettirdiği alanda bir çok konudan dolayı yoksun olan kişilerin ikiyüzlü olduğu görülmektedir. Fiziki olarak, Akıl olarak, Bilgisizlik olarak, Kılık kıyafet olarak kısıtlı olan ve bunlar gibi bir çok nedenden dolayı insanlar arasında sırf geçimini sağlamak için ikiyüzlülük yapan insanlar var.

 

-Siyasette,de iki yüzlü politikacılar var sabah söylediği ile akşam söylediği birbirini tutmuyor istikrarsızlık var tutarsızlık var işte bu sebepten dolayı insanlar politikacılara güven duymuyor, şu bir gerçek ki kesinlikle verilen sözler tutulmuyor bazen onlar,mı siyasetçi biz,mi siyasetçi bilemiyorum ama inanın ki vatandaşlar bir çok politikacıdan çok daha iyi siyaset yapmaktadır. Politikacılar siyaseti kendilerinde bir meslek kuruluşu gibi görmeye devam ettikleri sürece ikiyüzlülük devam edecektir.

 

-İkiyüzlülük gerçekten,de çağımızın mesleği haline getirilmiştir. Hayatımızda yarım kalmış hayaller, yitirilmiş hevesler,söylenmemiş sözler, güneşsiz bırakılmış karanlıklar varken neden ikiyüzlülük yapılıyor neden gerçekler söylenmiyor gerçekleri söylemek yerine yalana ve ikiyüzlülüğe gerek duyuluyor ben anlamadım siz anladınız mı ?

 

-"Samimiyet istiyorum artık boğuldum dili süslü ama yürekleri boş kişilerden." "Ne olursan ol asla ikiyüzlü olma, bir yüzün dürüstlüğe imza atarken diğer yüzün ikiyüzlülüğün destanını yazmasın." diyerek bu duvar yazıları insanları özellikle bu kişileri samimi olmaya davet ediyor.

 

-Güzel dünyamızda her anımızı, her günümüzü artık en ufak şeylerle bile rekabet eder hale getirdiler, her iyiliğin arkasına bir art niyet koydular, insanlara güvenmek ve inanmak çok zorlaştı. Yüzümüze gülen, arkamızı döner dönmez hemen kuyumuzu kazmaya başlayan ikiyüzlü insanlarla dolu.

 

-İki yüzlü insanların tek kaynağı dedikodulardır. Bu tipler için dedikodusuz hayat nefessiz yaşamaya benzer bu kişiler için dedikodu yapmak ve laf taşımak için her fırsatı iyi değerlendirirler ve bütün söylemlerinde sürekli üzerine koyarak dedikoduyu kocaman bir getiriler.Bu yüzden ikiyüzlü insanlar bir halta yaramayıp sadece dedikodudan beslendikleri için kendilerini dünyanın vazgeçilmezi sanırlar,

 

Hayatınız boyunca tek yüzlü insanlarla dostluk kurmanız dileğiyle.

Adınız
Yorumunuz
Mutlu Yaşam Sigorta - 17 Ocak 2021  
Doğru söylüyorsun kardeşim


Diğer Yazıları

Tayyip Erdoğan'ın rakibi Tayyip Erdoğan'dır
(Reis Güzel Tespit Yapmış)
Fatih Erbakan'ın oy hesabı
Ağır Konuşma Zamanı
Yetki ve Sorumluluk
Lütfen Doğaya Saygı Dostlar
Devletçe ve milletçe, ciddi bir tasarruf seferberliği yapmalıyız.
YETER ARTIK !!
Beyaz Türkler ve "beyaz dindarlar."
Fetret devri, faniler ve siyaset
Erdoğan'ın Yeni Kabinesi
Eskiden " Banyo taburesine oturmadan önce su döken nesiliz biz. "
Suriye Düğümü Çözülüyor!
Bir Türlü Güven Vermeyen 6'lı Masa
Yükselen Güç Türkiye
Duyarlı Olalım
Bizim Zamanımızda!
Eğitim Şart
Çocukluğun yok oluşu!
CHP’yi anlamaya çalışmak…
Erdoğan kaybeder mi?
HEM SAHİPSİZ HEMDE İTİBARSIZ KALMAK !..
ABD’nin adayı ‘İmamoğlu’
6+1, 50 eder mi?
Elektirik Çarptı neden'mi
Dul Anne ve Kızı
TÜSİAD'IN adı bundan böyle FASİAD olsun!
İki Yüzlü İnsanlar...!!!
Bekara Karı Boşamak Kolay
Putu faiz olanın…
Paylaşmak Güzeldir
Geri gelmeyecek…
Eşim Beni Aldatıyor
Mesele Boğaziçi değil, hala anlamadın mı?
Dünya Eski Dünya, Aktörler Değişiyor
"Bu ölümcül virüs sınır tanımıyor, zengin-fakir, güçlü-güçsüz ayrımı yapmıyor"
Yeni Bir Ekonomi Yönetimi / Yeni Bir Ekonomi Anlayışı Hakim Oluyor
SAMİMİYETSİZ GÜLÜŞLER, SAHTE DOSTLUKLAR
Kur'an-ı Kerimde ''Elalem ne der'' diye bir ayet yok...!
O BİR DÜNYA LİDERİ
Gençlik ve Gelecek
BİZ YOLCUYUZ
SEVGİLİ SAĞLIK ÇALIŞANLARIMIZ"
0