Alanya Belediyesi 1. Afet Çalıştayı İçin Hazırlıklara Başladı
Alanya Belediyesi 1. Afet Çalıştayı İçin Hazırlıklara Başladı
Alanya Belediyesi, kentin geleceğini güvence altına almak ve afet risklerine karşı hazırlıkları güçlendirmek amacıyla 1. Alanya Afet Çalıştayı için hazırlıklara başladı.
Alanya Belediyesi, kentin geleceğini güvence altına almak ve afet risklerine karşı hazırlıkları güçlendirmek amacıyla 1. Alanya Afet Çalıştayı için hazırlıklara başladı.
RİSKLER BİLİMSEL VERİLERLE ORTAYA KONULACAK
Alanya Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, ilçenin coğrafi yapısı, nüfusu ve turizm potansiyelinin oluşturduğu risklerin bilimsel veriler ışığında ele alınacağı belirtildi.
Çalıştay kapsamında depremden iklim değişikliğine, altyapıdan lojistiğe kadar Alanya’nın afet ve risk profili ortaya çıkarılacak. Amaç, yalnızca afet anına odaklanmak yerine riskleri önceden tespit ederek bilimsel verilere dayalı tedbirler geliştirmek olarak ifade edildi.
MAHALLE MAHALLE UYGULANACAK EYLEM PLANLARI
Alanya Belediyesi, kamu kurumları, üniversiteler ve sivil toplum kuruluşlarının iş birliğiyle yürütülecek çalışmanın, ilçenin afetlere karşı hazırlık sürecine yön vermesi hedefleniyor.
Çalıştay sonucunda hazırlanacak eylem planlarının yalnızca rapor olarak kalmayacağı, mahalle bazında uygulanabilir tedbirlerin hayata geçirilmesine rehberlik edeceği belirtildi.
Belediye açıklamasında, çalışmalara katkı sunan çalışma arkadaşlarına, kurul üyelerine ve paydaşlara teşekkür edildi.
Hamdi Acet SonAlanya
Antalya HABERİ
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.
