Erdem’den Hemşehri Dernekleri İçin “Tek Çatı” Önerisi

YAŞAM 30.09.2026 - 19:28, Güncelleme: 30.09.2026 - 19:28
 

Erdem’den Hemşehri Dernekleri İçin “Tek Çatı” Önerisi

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkanı ve yeni dönem Başkan Adayı Eray Erdem, 10 Ekim’de gerçekleştirilecek ALTSO Seçimli Genel Kurulu öncesinde ilçedeki hemşehri derneklerinin başkan ve temsilcileriyle bir araya geldi. Kahvaltı programında konuşan Erdem, hemşehri derneklerinin daha etkin hale gelmesi amacıyla “tek çatı” altında birlikte hareket edilmesi önerisinde bulundu.

“DERNEKLERİN ŞEHİRLER İÇİN ÖNEMİ BÜYÜK” Dernekçilik deneyimine sahip olduğunu belirten Erdem, hemşehri derneklerinin Alanya’nın sosyal ve ekonomik yapısına katkı sağladığını ifade etti. Erdem, “Ben de uzunca yıllar dernekçilik yapmış bir arkadaşınız, bir kardeşiniz olarak dernekçiliğin ne kadar meşakkatli, zor ama bir o kadar da keyifli olduğunu bilen bir dostunuzum. Öncelikle bu tür derneklerde görev aldığınız, maddi manevi bu zahmetlere katlandığınız için hakikaten teşekkür ediyorum.” dedi. Derneklerin kentlerin sosyal yapısını güçlendirmesinin yanı sıra ekonomik yapıya da katkı sunduğunu belirten Erdem, kamu ve özel sektör iş birliğinin yanında sivil toplum kuruluşlarının da önemli bir rol üstlendiğini söyledi. ÇATI DERNEK ÖNERİSİ GÜNDEMDE Hemşehri derneklerinin daha fazla ortak çalışma yapması gerektiğini belirten Erdem, Alanya’da düzenlenecek ortak bir kültürel festival önerisini gündeme getirdi. Erdem, Alanya Kültür ve Dayanışma Derneği’nin (ALKOD) merkezde olduğu bir organizasyonla farklı hemşehri derneklerinin bir araya gelebileceğini belirterek, “Her yıl farklı tarihlerde, farklı alanlarda bir etkinlik yapmaktansa bizim her yıl Alanya'da düzenlediğimiz Turizm Festivali gibi 3 günlük, 5 günlük bir kültürel festival diyebiliriz.” ifadelerini kullandı. Öneriye göre İskele Meydanı gibi merkezi bir alanda kurulacak stantlarda dernekler kendi yöresel ürünlerini tanıtacak. Festival boyunca farklı bölgelerden sanatçıların katılımıyla konser ve çeşitli kültürel etkinlikler düzenlenecek. Erdem, bu modelin hem Alanya’daki farklı hemşehri gruplarının kaynaşmasına hem de derneklerin etkinliklerinin ortak bir organizasyon kapsamında gerçekleştirilmesine katkı sağlayabileceğini belirtti. DERNEKLERDEN ÖNERİYE OLUMLU YANIT Hemşehri derneklerinin başkan ve temsilcileri, Erdem’in önerisine olumlu yaklaşarak 2027 yılı için çalışma başlatılması konusunda görüş birliğine vardı. Toplantıda ayrıca, hemşehri derneklerinin Muratpaşa’da olduğu gibi ortak bir binada faaliyet göstermesi konusu da gündeme geldi. Erdem, yeniden ALTSO Başkanı seçilse de seçilmese de söz konusu projeye destek vereceğini ifade etti. Hamdi Acet SonAlanya
Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkanı ve yeni dönem Başkan Adayı Eray Erdem, 10 Ekim’de gerçekleştirilecek ALTSO Seçimli Genel Kurulu öncesinde ilçedeki hemşehri derneklerinin başkan ve temsilcileriyle bir araya geldi. Kahvaltı programında konuşan Erdem, hemşehri derneklerinin daha etkin hale gelmesi amacıyla “tek çatı” altında birlikte hareket edilmesi önerisinde bulundu.

“DERNEKLERİN ŞEHİRLER İÇİN ÖNEMİ BÜYÜK”

Dernekçilik deneyimine sahip olduğunu belirten Erdem, hemşehri derneklerinin Alanya’nın sosyal ve ekonomik yapısına katkı sağladığını ifade etti.

Erdem, “Ben de uzunca yıllar dernekçilik yapmış bir arkadaşınız, bir kardeşiniz olarak dernekçiliğin ne kadar meşakkatli, zor ama bir o kadar da keyifli olduğunu bilen bir dostunuzum. Öncelikle bu tür derneklerde görev aldığınız, maddi manevi bu zahmetlere katlandığınız için hakikaten teşekkür ediyorum.” dedi.

Derneklerin kentlerin sosyal yapısını güçlendirmesinin yanı sıra ekonomik yapıya da katkı sunduğunu belirten Erdem, kamu ve özel sektör iş birliğinin yanında sivil toplum kuruluşlarının da önemli bir rol üstlendiğini söyledi.

ÇATI DERNEK ÖNERİSİ GÜNDEMDE
Hemşehri derneklerinin daha fazla ortak çalışma yapması gerektiğini belirten Erdem, Alanya’da düzenlenecek ortak bir kültürel festival önerisini gündeme getirdi.

Erdem, Alanya Kültür ve Dayanışma Derneği’nin (ALKOD) merkezde olduğu bir organizasyonla farklı hemşehri derneklerinin bir araya gelebileceğini belirterek, “Her yıl farklı tarihlerde, farklı alanlarda bir etkinlik yapmaktansa bizim her yıl Alanya'da düzenlediğimiz Turizm Festivali gibi 3 günlük, 5 günlük bir kültürel festival diyebiliriz.” ifadelerini kullandı.

Öneriye göre İskele Meydanı gibi merkezi bir alanda kurulacak stantlarda dernekler kendi yöresel ürünlerini tanıtacak. Festival boyunca farklı bölgelerden sanatçıların katılımıyla konser ve çeşitli kültürel etkinlikler düzenlenecek.

Erdem, bu modelin hem Alanya’daki farklı hemşehri gruplarının kaynaşmasına hem de derneklerin etkinliklerinin ortak bir organizasyon kapsamında gerçekleştirilmesine katkı sağlayabileceğini belirtti.

DERNEKLERDEN ÖNERİYE OLUMLU YANIT
Hemşehri derneklerinin başkan ve temsilcileri, Erdem’in önerisine olumlu yaklaşarak 2027 yılı için çalışma başlatılması konusunda görüş birliğine vardı.

Toplantıda ayrıca, hemşehri derneklerinin Muratpaşa’da olduğu gibi ortak bir binada faaliyet göstermesi konusu da gündeme geldi.

Erdem, yeniden ALTSO Başkanı seçilse de seçilmese de söz konusu projeye destek vereceğini ifade etti.

Hamdi Acet SonAlanya

Antalya HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sonalanya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.