Türk Dünyası’nın Kalbi Antalya’da Attı: Kardeşlik Ve Vefa Buluşması
Türk Dünyası’nın Kalbi Antalya’da Attı: Kardeşlik Ve Vefa Buluşması
Türk Dünyası sivil toplum kuruluşları, 9 Ocak 2026 tarihinde Antalya’da anlamlı bir buluşmaya imza attı. Türk Dünyası Antalya Dayanışma Birliği heyeti, Kıbrıs davasının Antalya’daki simge isimlerinden, Kıbrıs Türk Kültür Derneği Antalya Şube Başkanı M. Vural Önal’ın ev sahipliğinde bir araya geldi.
Türk Dünyası sivil toplum kuruluşları, 9 Ocak 2026 tarihinde Antalya’da anlamlı bir buluşmaya imza attı. Türk Dünyası Antalya Dayanışma Birliği heyeti, Kıbrıs davasının Antalya’daki simge isimlerinden, Kıbrıs Türk Kültür Derneği Antalya Şube Başkanı M. Vural Önal’ın ev sahipliğinde bir araya geldi.
KARDEŞLİK VE GÖNÜL KÖPRÜLERİ GÜÇLENDİRİLDİ
“Aynı kökün dalları, aynı dağın rüzgârı” anlayışıyla gerçekleşen ziyaretin, mesafeleri kaldırmak, gönül köprülerini sağlamlaştırmak ve Türk Dünyası arasındaki sarsılmaz kardeşliği pekiştirmek amacıyla düzenlendiği belirtildi.
“KIBRIS DAVASI, HEPİMİZİN ORTAK DAVASIDIR”
Ziyarette konuşan M. Vural Önal, temsil ettiği görevin yalnızca bir dernek başkanlığı değil, aynı zamanda bir “milli hafıza” olduğunu vurguladı.
Kamu Yararına Çalışan Dernek statüsüne sahip Kıbrıs Türk Kültür Derneği’nin, dün olduğu gibi bugün de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin haklı davasını savunan, Anadolu ile Yavru Vatan arasındaki en güçlü bağlardan biri olduğu ifade edildi.

“GÖZDEN IRAK OLMAMAK, GÖNÜLDEN KOPMAMAKTIR”
Türk Ocakları Antalya Şube Başkanı Abdullah Uysal, Türk Dünyası’nın bu hassas süreçte birlik ve dayanışmayı güçlendirmesinin yalnızca stratejik değil, tarihi bir sorumluluk olduğunu dile getirdi. Katılımcılar, “Gözden uzak olan gönülden de ırak olur” sözünü hatırlatarak, gönül bağlarının diri tutulması gerektiğine dikkat çekti.
TECRÜBE VE DİNAMİZM AYNI MASADA
Kıbrıs Türk Kültür Derneği ve Türk Ocakları gibi köklü kurumların tecrübesinin, Antalya’da yeni kurulan Türk Cumhuriyetleri derneklerinin dinamizmiyle birleşmesinin güçlü bir sinerji oluşturduğu vurgulandı.
“TÜRK DÜNYASI ÇALIŞTAY GRUBU” KURULUYOR
Buluşmada yalnızca geçmiş anılmakla kalınmadı, geleceğe dönük somut bir adım da atıldı. Ortak bayramların coşkuyla kutlanması, kültürel değerlerin yaşatılması ve ortak aklın geliştirilmesi amacıyla “Türk Dünyası Çalıştay Grubu” kurulması yönünde ortak irade beyan edildi.
Çalıştay grubunun kapılarının, Türk Dünyası’na gönül vermiş tüm akademisyenlere, bilim insanlarına ve fikir önderlerine açık olacağı kamuoyuna duyuruldu.

EV SAHİBİ ÖNAL’A TEŞEKKÜR
Buluşmanın sonunda, ev sahipliği ve ağabeylik duruşu dolayısıyla M. Vural Önal’a teşekkür edilirken, “Birlikteyken çok daha güçlüyüz” mesajı verildi.
TÜRK DÜNYASI ANTALYA DAYANIŞMA BİRLİĞİ HEYETİ
Abdullah UYSAL – Türk Ocakları Antalya Şube Başkanı
Sherikbek AKIMOV – Antalya Kırgız Derneği Başkanı
M. Vural ÖNAL – Kıbrıs Türk Kültür Derneği Antalya Şube Başkanı (Ev Sahibi)
Hikmet Kenan YOZGATLI – Irak Akdeniz ve İslam Ülkeleri İş İnsanları Derneği Genel Başkanı
Dr. Kürşat ÇAVUŞOĞLU – Irak Türkmen Birliği ve Dayanışma Derneği Başkanı
Rüstem BAZAROV – Antalya Türkmenistan Birliği Başkanı
Dr. Dilshod ABDULLAEV – Özbeğim Derneği Genel Başkanı
Dinara Muna ULAŞ – Kazakistan İş İnsanları Derneği Başkanı
Nazira ERDOĞAN – Antalya Kırgız Derneği Başkan Yardımcısı
Antalya HABERİ
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.
