Demirtaş’ta Öğrencilere Afet Eğitimi

YAŞAM 13.10.2026 - 20:25, Güncelleme: 13.10.2026 - 20:25
 

Demirtaş’ta Öğrencilere Afet Eğitimi

Alanya’nın Demirtaş Mahallesi’nde öğrenciler afetlere karşı bilinçlendirildi. Demirtaş Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde İHH Arama Kurtarma ekibinin katılımıyla düzenlenen eğitimde, yangın tatbikatı ve tahliye uygulaması gerçekleştirildi.

ÖĞRENCİLERE HAYAT KURTARAN BİLGİLER VERİLDİ Dünya Afet Risklerini Azaltma Günü kapsamında düzenlenen programda öğrencilere afet öncesinde, sırasında ve sonrasında yapılması gerekenler teorik ve uygulamalı olarak anlatıldı. Sınıf içi eğitimlerde afet ve acil durum çantası hazırlama, deprem sırasında hayat kurtaran “Çök-Kapan-Tutun” hareketi ve aile afet planının önemi üzerinde duruldu. YANGIN TATBİKATI GERÇEKLEŞTİRİLDİ Teorik eğitimin ardından okul bahçesindeki AFAD toplanma alanında uygulamalı çalışmalara geçildi. İHH Arama Kurtarma ekibi tarafından öğrencilere yangın söndürme cihazlarının kullanımı ve yangına müdahale yöntemleri gösterildi. Tatbikat kapsamında öğrenciler, yangın söndürme ekipmanlarını kullanma fırsatı buldu. AFAD yönlendirme panoları eşliğinde tahliye simülasyonu da gerçekleştirilerek öğrencilerin acil durumlarda doğru ve güvenli hareket etme becerilerinin geliştirilmesi amaçlandı. AFET BİLİNCİ KÜÇÜK YAŞTA KAZANDIRILIYOR Etkinlikte, Türkiye’nin afet riskleri taşıyan bir ülke olduğuna dikkat çekilerek erken yaşta afet bilinci kazanmanın önemi vurgulandı. Teorik bilgilerin uygulamalı tatbikatlarla pekiştirilmesinin, olası afetlerde doğru ve hızlı hareket edilmesine katkı sağlayacağı belirtildi. Demirtaş Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde gerçekleştirilen program, öğrencilerin afetlere karşı bilinçlenmesi ve acil durumlara hazırlıklı hâle gelmesi hedefiyle tamamlandı. Hamdi Acet SonAlanya
Alanya’nın Demirtaş Mahallesi’nde öğrenciler afetlere karşı bilinçlendirildi. Demirtaş Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde İHH Arama Kurtarma ekibinin katılımıyla düzenlenen eğitimde, yangın tatbikatı ve tahliye uygulaması gerçekleştirildi.

ÖĞRENCİLERE HAYAT KURTARAN BİLGİLER VERİLDİ

Dünya Afet Risklerini Azaltma Günü kapsamında düzenlenen programda öğrencilere afet öncesinde, sırasında ve sonrasında yapılması gerekenler teorik ve uygulamalı olarak anlatıldı.

Sınıf içi eğitimlerde afet ve acil durum çantası hazırlama, deprem sırasında hayat kurtaran “Çök-Kapan-Tutun” hareketi ve aile afet planının önemi üzerinde duruldu.

YANGIN TATBİKATI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Teorik eğitimin ardından okul bahçesindeki AFAD toplanma alanında uygulamalı çalışmalara geçildi. İHH Arama Kurtarma ekibi tarafından öğrencilere yangın söndürme cihazlarının kullanımı ve yangına müdahale yöntemleri gösterildi.

Tatbikat kapsamında öğrenciler, yangın söndürme ekipmanlarını kullanma fırsatı buldu. AFAD yönlendirme panoları eşliğinde tahliye simülasyonu da gerçekleştirilerek öğrencilerin acil durumlarda doğru ve güvenli hareket etme becerilerinin geliştirilmesi amaçlandı.

AFET BİLİNCİ KÜÇÜK YAŞTA KAZANDIRILIYOR

Etkinlikte, Türkiye’nin afet riskleri taşıyan bir ülke olduğuna dikkat çekilerek erken yaşta afet bilinci kazanmanın önemi vurgulandı. Teorik bilgilerin uygulamalı tatbikatlarla pekiştirilmesinin, olası afetlerde doğru ve hızlı hareket edilmesine katkı sağlayacağı belirtildi.

Demirtaş Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde gerçekleştirilen program, öğrencilerin afetlere karşı bilinçlenmesi ve acil durumlara hazırlıklı hâle gelmesi hedefiyle tamamlandı.

Hamdi Acet SonAlanya

Antalya HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sonalanya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.