Antalya’da JASAT’tan Bir Haftada 594 Yakalama!
Antalya’da JASAT’tan Bir Haftada 594 Yakalama!
Antalya İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, 5-12 Ekim 2026 tarihleri arasında gerçekleştirdikleri operasyonlarda çeşitli suçlardan aranan 594 kişiyi yakaladı. Yakalananlar arasında 23 yıl 6 ay 20 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan hükümlü de yer aldı.
Antalya İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, 5-12 Ekim 2026 tarihleri arasında gerçekleştirdikleri operasyonlarda çeşitli suçlardan aranan 594 kişiyi yakaladı. Yakalananlar arasında 23 yıl 6 ay 20 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan hükümlü de yer aldı.
AĞIR HAPİS CEZASI BULUNAN 85 KİŞİ YAKALANDI
Antalya İl Jandarma Komutanlığı tarafından aranan şahısların yakalanmasına yönelik yürütülen çalışmalarda önemli sonuçlar elde edildi. Bir haftalık süreçte yakalanan 594 kişiden 3’ünün 10 yıl ve üzeri, 13’ünün 5-10 yıl arası, 69’unun ise 0-5 yıl arası kesinleşmiş hapis cezası bulunduğu bildirildi.
ALANYA DAHİL ÜÇ İLÇEDE JASAT OPERASYONU
Manavgat, Finike ve Alanya Cumhuriyet Başsavcılıklarının talimatları doğrultusunda Jandarma Dedektifleri (JASAT) tarafından yürütülen çalışmalarda, farklı suçlardan aranan üç hükümlü yakalandı.
Yakalanan hükümlülerin suçları ve kesinleşmiş hapis cezaları şöyle açıklandı:
- 23 yıl 6 ay 20 gün hapis: Bina içinde muhafaza altına alınmış eşya hakkında hırsızlık suçundan aranan T.A.
- 20 yıl hapis: Uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapma veya sağlama suçundan aranan İ.D.
- 15 yıl 7 ay 15 gün hapis: Uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapma veya sağlama ve hükümlü veya tutuklunun kaçması suçlarından aranan A.G.
ÜÇ HÜKÜMLÜ CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ
JASAT ekiplerinin çalışmaları sonucunda yakalanan üç hükümlü, adli işlemlerinin ardından sevk edildikleri adli makamlarca tutuklandı. Hükümlüler, işlemlerinin tamamlanmasıyla ceza infaz kurumuna teslim edildi.
Antalya İl Jandarma Komutanlığı, suçların önlenmesi, aranan şahısların yakalanması ve vatandaşların huzur ve güvenliğinin sağlanması amacıyla çalışmaların azim ve kararlılıkla sürdürüleceğini bildirdi.
Hamdi Acet SonAlanya
Antalya HABERİ
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.
