Bir Ayda İki Festivale 78,5 Milyon Harcandı!
Bir Ayda İki Festivale 78,5 Milyon Harcandı!
Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Festival Giderleri Tartışma Yarattı Antalya Büyükşehir Belediyesi, 9-11 Mayıs tarihleri arasında düzenlediği Gastronomi Festivali için 48 milyon 500 bin TL harcadı. Festival kapsamında 440 uçak bileti, 400 geceleme, VIP ve midibüs ulaşım hizmetleri ile konser organizasyonları gerçekleştirildi.
Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Festival Giderleri Tartışma Yarattı Antalya Büyükşehir Belediyesi, 9-11 Mayıs tarihleri arasında düzenlediği Gastronomi Festivali için 48 milyon 500 bin TL harcadı. Festival kapsamında 440 uçak bileti, 400 geceleme, VIP ve midibüs ulaşım hizmetleri ile konser organizasyonları gerçekleştirildi.
YÖRÜK FESTİVALİNE 30 MİLYON TL
30 Mayıs’ta başlayan ve Karaalioğlu Parkı ile Cumhuriyet Meydanı arasında Yörük göçü canlandırmasıyla açılışı yapılan Yörük-Türkmen Festivali için ise 30 milyon TL bütçe ayrıldı. Festival, İstanbul merkezli Time Organizasyon şirketine ihale edildi. Organizasyon kapsamında 2310 kişilik konaklama, 80 uçak bileti ve 7 bin kişilik yemek hizmeti satın alındı.
İMECE USULÜ FESTİVAL, ARTIK MİLYONLARLA YAPILIYOR
Yıllardır Antalya Yörükler Derneği’nin imece usulüyle düzenlediği ve yerel yönetimlerin destek verdiği Yörük Festivali, son 4 yıldır belediye tarafından yüksek bütçeli ihalelerle gerçekleştiriliyor. 2023’te 14,5 milyon TL, 2024’te 17 milyon 850 bin TL harcanan festivale, 2025 yılında 30 milyon TL bütçe ayrıldı. Bu rakamların, sponsorluk ve bağış gelirleri hariç olduğu belirtiliyor.
SAYIŞTAY: “İHALEYİ ALAN ŞİRKET ŞARTLARA UYMADI”
Sayıştay’ın 2023 yılı denetim raporunda, festivali üstlenen şirketin (Time Organizasyon) sunduğu iş deneyim belgesinin şartnamelere uygun olmadığı ifade edilmişti. Şirketin, kültürel festival yerine spor organizasyonu (hentbol şampiyonası) referans gösterdiği, bu durumun kabul edilemez olduğu vurgulanmıştı.
UYARIYA RAĞMEN AYNI ŞİRKETE YENİDEN İHALE VERİLDİ
Sayıştay’ın açık uyarılarına rağmen Antalya Büyükşehir Belediyesi, 2025 yılında da festivali aynı şirkete ihale etti. 2014 yılında İsa Kotan tarafından kurulan İstanbul merkezli şirket, üç yıldır belediyenin milyonluk ihalelerini almaya devam ediyor.
TOPLAM HARCAMA: 78,5 MİLYON TL
Belediyenin Mayıs 2025 döneminde yalnızca iki festivale ayırdığı toplam bütçe 78 milyon 500 bin TL’yi buldu. Harcamalara dair tartışmalar devam ederken, bu miktar kamuoyunda “israf mı, hizmet mi?” sorularını gündeme taşıdı.Kaynak;turizmgazetesi
Antalya HABERİ
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.