Antalya’da Okulların Açılmasıyla Trafik Tedbirleri Artırıldı
Antalya’da Okulların Açılmasıyla Trafik Tedbirleri Artırıldı
2026-2027 eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte Antalya’da öğrencilerin okullarına güvenli şekilde ulaşabilmesi amacıyla trafik tedbirleri artırıldı. Antalya Emniyet Müdürlüğü trafik ekipleri, özellikle okul çevreleri ve yoğun güzergâhlarda denetimlerini sıklaştırdı.
2026-2027 eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte Antalya’da öğrencilerin okullarına güvenli şekilde ulaşabilmesi amacıyla trafik tedbirleri artırıldı. Antalya Emniyet Müdürlüğü trafik ekipleri, özellikle okul çevreleri ve yoğun güzergâhlarda denetimlerini sıklaştırdı.
OKUL ÇEVRELERİNDE DENETİMLER ARTIRILDI
Trafik ekipleri tarafından ana arterlerdeki kavşaklarda, okul önlerinde ve çevrelerinde, ayrıca okul servis araçlarının yoğun olarak kullandığı güzergâhlarda gerekli tedbirler alındı.
Yeni eğitim döneminin başlamasıyla birlikte trafik yoğunluğunun azaltılması ve öğrencilerin güvenli ulaşımının sağlanması amacıyla denetimlerin sürdürüleceği bildirildi.
SÜRÜCÜLERE ÖNEMLİ UYARILAR
Antalya Emniyet Müdürlüğü, sürücülerden özellikle bu hafta mümkün olduğunca özel araç yerine toplu taşıma araçlarını tercih etmelerini istedi.
Okul çevrelerinde trafik yoğunluğunun oluşmaması için öğrencilerin güvenli ve uygun noktalarda, yolun sağ tarafında indirilip bindirilmesi gerektiği belirtildi.
Sürücülerin okul önlerinde hızlarını 30 kilometre/saat seviyesine düşürmeleri, okul geçitleri ve yaya geçitlerinde yayalara ilk geçiş hakkını vermeleri istendi.
Ayrıca okul önlerinde ve kavşaklarda görev yapan trafik personelinin uyarı ve ikazlarına uyulmasının trafik düzeninin sağlanması açısından önem taşıdığı vurgulandı.
DENETİM VE BİLGİLENDİRME ÇALIŞMALARI SÜRECEK
Antalya Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, yeni eğitim-öğretim döneminde öğrencilerin güvenli ulaşımının sağlanması, okul çevrelerinde trafik düzeninin korunması ve trafik kazalarının önlenmesi amacıyla denetim, eğitim ve bilgilendirme çalışmalarının kararlılıkla sürdürüleceği bildirildi.
Emniyet Müdürlüğü, tüm öğrencilere başarılı, güvenli ve huzurlu bir eğitim-öğretim yılı diledi.
Hamdi Acet SonAlanya
Antalya HABERİ
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.
