Altın Kepçe Turizm ve Aşçılar Derneği Mısır’da
Altın Kepçe Turizm ve Aşçılar Derneği Mısır’da
AKTAD Başkanı Mesut Önal, Creative Chef’s Forum’da Türkiye’yi Temsil Edecek Alanya merkezli Altın Kepçe Turizm ve Aşçılar Derneği (AKTAD), uluslararası arenada Türk mutfağını temsil etmeye devam ediyor. Dernek Başkanı Mesut Önal, Mısır’ın başkenti Kahire’de bu yıl düzenlenecek olan Creative Chef’s Forum’a jüri üyesi olarak davet edildi.
AKTAD Başkanı Mesut Önal, Creative Chef’s Forum’da Türkiye’yi Temsil Edecek Alanya merkezli Altın Kepçe Turizm ve Aşçılar Derneği (AKTAD), uluslararası arenada Türk mutfağını temsil etmeye devam ediyor. Dernek Başkanı Mesut Önal, Mısır’ın başkenti Kahire’de bu yıl düzenlenecek olan Creative Chef’s Forum’a jüri üyesi olarak davet edildi.
Bu prestijli organizasyonda dünyanın dört bir yanından gelen şefler, kendi ülkelerinin geleneksel lezzetlerini ve gastronomi kültürlerini tanıtacak. Etkinlik, dünya mutfaklarının bir araya geldiği dev bir lezzet buluşması olarak kabul ediliyor.
“TÜRK MUTFAĞINI EN İYİ ŞEKİLDE TEMSİL EDECEĞİZ”
Forum öncesi açıklamalarda bulunan AKTAD Başkanı Mesut Önal, Türk mutfağının uluslararası platformlarda daha fazla tanıtılması gerektiğini vurguladı. Önal, “Her yıl Mısır’da gerçekleştirilen Creative Chef’s Forum, gastronomi dünyasının en önemli buluşmalarından biri haline geldi. Bu yıl biz de Altın Kepçe Turizm ve Aşçılar Derneği olarak bu organizasyonda yer almaktan büyük onur duyuyoruz. Ülkemi, ilçemi ve derneğimi en iyi şekilde temsil etmek için orada olacağım. Türk mutfağının zenginliğini, diğer ülkelerin mutfak kültürleriyle harmanlayarak ortak bir gastronomi dili oluşturmayı hedefliyoruz” dedi.
Önal ayrıca, bu tür organizasyonların uluslararası gastronomi ilişkilerinin gelişmesi açısından büyük önem taşıdığını belirterek, “Farklı ülkelerden gelen şeflerle bir araya gelip bilgi ve deneyim paylaşımında bulunmak, gelecekte ortak eğitim ve ‘training’ projeleri yürütmemize imkan sağlayacaktır. Türk mutfağının dünya mutfağı içindeki yerini güçlendirmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.
DÜNYA ŞEFLERİNDEN GASTRONOMİ BULUŞMASI
Mısır’ın başkenti Kahire’de düzenlenecek olan Creative Chef’s Forum, her yıl olduğu gibi bu yıl da dünyanın dört bir yanından profesyonel şefleri, gastronomi uzmanlarını ve sektör temsilcilerini bir araya getirecek. Etkinlik kapsamında yapılacak yarışmalar, atölye çalışmaları, sunumlar ve panellerde gastronomi trendleri, sürdürülebilir mutfak kültürü ve yerel lezzetlerin korunması gibi konular ele alınacak.
Türk mutfağı adına jüri koltuğunda oturacak olan Mesut Önal, aynı zamanda forumda çeşitli gastronomi atölyelerine de katılacak. Önal, “Bu forumda sadece yemek değil, kültür, tarih ve misafirperverlik de tanıtılacak. Türk mutfağının köklü geçmişi ve zengin lezzet yelpazesiyle dünya gastronomisinde güçlü bir yer edinmesi için çalışıyoruz” dedi.
“DESTEK VEREN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM”
Altın Kepçe Turizm ve Aşçılar Derneği’nin bugüne kadar birçok ulusal ve uluslararası etkinlikte Türkiye’yi başarıyla temsil ettiğini hatırlatan Başkan Önal, sözlerini şöyle tamamladı:
“Creative Chef’s Forum’un dünya gastronomisine hayırlı olmasını diliyorum. Bu süreçte bizleri destekleyen tüm kurumlara, sponsorlarımıza ve Türk mutfağına gönül veren herkese teşekkür ederim. Amacımız Türk mutfağının değerini dünyaya tanıtmak ve gelecek nesil şeflerimize uluslararası vizyon kazandırmaktır.”
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.
