Alanya’dan Gazze İçin Tek Yürek

YAŞAM 02.06.2025 - 19:16, Güncelleme: 02.06.2025 - 19:16
 

Alanya’dan Gazze İçin Tek Yürek

İNSANLIK ONURUNA SAHİP ÇIKMAK İÇİN BİR ARAYA GELDİLER Alanya İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Derneği öncülüğünde düzenlenen basın açıklamasında, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları ve işgali sert sözlerle kınandı. Katılımcılar, insanlık onurunu, vicdanı ve adaleti savunmak adına bir araya geldiklerini vurguladı.

“FİLİSTİN YALNIZ DEĞİL” Yapılan açıklamada, 7 Ekim 2023’ten bu yana Gazze’de yaşanan sivil kayıplara dikkat çekilerek, “Filistin halkının mücadelesi bir insanlık mücadelesidir” denildi. 60 bine yakın şehit, 125 binden fazla yaralı ve 1.9 milyon kişinin göç etmek zorunda kaldığı hatırlatıldı. SAĞLIK SİSTEMİ ÇÖKTÜ, ÇOCUKLAR VE GAZETECİLER HEDEFTE İsrail'in sağlık kuruluşlarını doğrudan hedef aldığına dikkat çekilen açıklamada, 81 sağlık merkezi ve 38 hastanenin devre dışı kaldığı, 220 gazetecinin görev başında şehit edildiği, yüzlercesinin esir alındığı belirtildi. “DÜNYA SESSİZ, VİCDANLAR SAĞIR!” İslam ülkeleri başta olmak üzere dünya kamuoyunun sessizliğine tepki gösterilen açıklamada, “Bu sessizliğe karşı bugün buradayız, ses veriyoruz” ifadeleri kullanıldı. MAVİ MARMARA ŞEHİTLERİ UNUTULMADI Basın açıklaması, Mavi Marmara şehitlerinin anılmasıyla devam etti. 31 Mayıs 2010’da Gazze’ye insani yardım götürürken hayatını kaybeden 10 Türk vatandaşı tek tek anıldı. “Bu fedakârlığı unutmadık, unutturmayacağız!” denilerek şehitlere rahmet, ailelerine sabır dilendi. 7 MADDELİK ÇAĞRI YAPILDI İHH adına yapılan açıklamada, uluslararası topluma ve İslam ülkelerine yönelik 7 maddelik çağrı yapıldı: Soykırım durdurulmalı,İsrail savaş suçlarından yargılanmalı,Gazze’ye insani yardım ulaştırılmalı,İkircikli politikalar son bulmalı,İslam ülkeleri kararlı tavır almalı,Kudüs ve Mescid-i Aksa özgürlüğüne kavuşturulmalı,İsrail destekçisi kurumlar boykot edilmelidir. “SUSMAYACAĞIZ!” Açıklama, “Filistin özgür olana, Kudüs işgalden kurtulana, Gazze nefes alana dek susmayacağız” sözleriyle son buldu.
İNSANLIK ONURUNA SAHİP ÇIKMAK İÇİN BİR ARAYA GELDİLER Alanya İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Derneği öncülüğünde düzenlenen basın açıklamasında, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları ve işgali sert sözlerle kınandı. Katılımcılar, insanlık onurunu, vicdanı ve adaleti savunmak adına bir araya geldiklerini vurguladı.

“FİLİSTİN YALNIZ DEĞİL”

Yapılan açıklamada, 7 Ekim 2023’ten bu yana Gazze’de yaşanan sivil kayıplara dikkat çekilerek, “Filistin halkının mücadelesi bir insanlık mücadelesidir” denildi. 60 bine yakın şehit, 125 binden fazla yaralı ve 1.9 milyon kişinin göç etmek zorunda kaldığı hatırlatıldı.

SAĞLIK SİSTEMİ ÇÖKTÜ, ÇOCUKLAR VE GAZETECİLER HEDEFTE
İsrail'in sağlık kuruluşlarını doğrudan hedef aldığına dikkat çekilen açıklamada, 81 sağlık merkezi ve 38 hastanenin devre dışı kaldığı, 220 gazetecinin görev başında şehit edildiği, yüzlercesinin esir alındığı belirtildi.

“DÜNYA SESSİZ, VİCDANLAR SAĞIR!”
İslam ülkeleri başta olmak üzere dünya kamuoyunun sessizliğine tepki gösterilen açıklamada, “Bu sessizliğe karşı bugün buradayız, ses veriyoruz” ifadeleri kullanıldı.

MAVİ MARMARA ŞEHİTLERİ UNUTULMADI
Basın açıklaması, Mavi Marmara şehitlerinin anılmasıyla devam etti. 31 Mayıs 2010’da Gazze’ye insani yardım götürürken hayatını kaybeden 10 Türk vatandaşı tek tek anıldı.
“Bu fedakârlığı unutmadık, unutturmayacağız!” denilerek şehitlere rahmet, ailelerine sabır dilendi.

7 MADDELİK ÇAĞRI YAPILDI
İHH adına yapılan açıklamada, uluslararası topluma ve İslam ülkelerine yönelik 7 maddelik çağrı yapıldı:

Soykırım durdurulmalı,İsrail savaş suçlarından yargılanmalı,Gazze’ye insani yardım ulaştırılmalı,İkircikli politikalar son bulmalı,İslam ülkeleri kararlı tavır almalı,Kudüs ve Mescid-i Aksa özgürlüğüne kavuşturulmalı,İsrail destekçisi kurumlar boykot edilmelidir.

“SUSMAYACAĞIZ!”
Açıklama, “Filistin özgür olana, Kudüs işgalden kurtulana, Gazze nefes alana dek susmayacağız” sözleriyle son buldu.

Antalya HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sonalanya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.