Alanya Belediyesi Yangın Sonrası Fidan Dağıtımına Başladı

DÜNYA 22.10.2025 - 12:45, Güncelleme: 22.10.2025 - 12:45
 

Alanya Belediyesi Yangın Sonrası Fidan Dağıtımına Başladı

YARALAR SARILIYOR Alanya Belediyesi, Eylül ayında meydana gelen yangın felaketinin ardından yaraları sarmaya devam ediyor. Alanya Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik’in söz verdiği gibi, bahçeleri zarar gören vatandaşlara zeytin fidanı dağıtımı Aliefendi Mahallesi’nden başladı. İlk etapta 3 bin 400 fidan vatandaşlara ulaştırılırken, toplamda 10 bin fidan dağıtılacak.

101 VATANDAŞA 3 BİN 400 FİDAN Eylül ayında özellikle tarım alanlarında büyük tahribata neden olan yangının ardından, Alanya Belediyesi bölgede destek çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda Aliefendi Mahallesi’nde 101 vatandaşa 3 bin 400 zeytin fidanı dağıtıldı. Dağıtım törenine Alanya Belediyesi Başkan Danışmanı Nazmi Zavlak, CHP Alanya İlçe Başkanı Bülent Kandemir, Kırsal Hizmetler Müdürü Menderes Sivri, Aliefendi Mahalle Muhtarı Rüştü Vural ve teknik ekip katıldı. TOPLAMDA 10 BİN ZEYTİN FİDANI DAĞITILACAK Alanya Belediyesi Tabi Afetlerden Zarar Görenlere Ait Komisyon tarafından belirlenen listeye göre, yangın bölgesinde zarar gören vatandaşlara 10 bin adet zeytin fidanı dağıtılacak. Aliefendi Mahallesi’nde başlayan dağıtımlar, diğer yangın bölgelerinde de devam edecek. “DOĞAYI YENİDEN YEŞERTECEĞİZ” Aliefendi Mahalle Muhtarı Rüştü Vural, yangında can kaybı olmamasının tek tesellileri olduğunu belirterek şöyle konuştu: “Yangında zarar gören 101 köylümüze Belediyemiz aracılığıyla zeytin fidanı dağıtıyoruz. Daha önce Ziraat Odamız da destek olmuştu. Şimdi de Belediyemiz yanımızda. Belediye Başkanımıza ve Başkan Yardımcılarımıza teşekkür ediyoruz. İnşallah doğayı yeniden yeşerteceğiz.” “İNANCI TEKRARDAN FİLİZLENDİRİYORUZ” Alanya Belediyesi Başkan Danışmanı Nazmi Zavlak ise yangından etkilenen tüm vatandaşlara ulaşacaklarını belirterek şunları söyledi: “Geçtiğimiz ay yaşadığımız yangın felaketi hepimizi derinden etkiledi. Vatandaşlarımız ağaçlarını, bahçelerini ve emeklerini kaybettiler ama inançlarını yitirmediler. Bugün Aliefendi’de o inancı yeniden filizlendiriyoruz. Başkanımız Sayın Osman Tarık Özçelik’in söz verdiği 10 bin zeytin fidanı dağıtımına başladık. Fidan dağıtımı dışında, bölgedeki ihtiyaç sahibi ailelere psikolojik destek, sağlık hizmeti ve Fen İşleri ekiplerimizle tamirat desteği sağlamaya devam ediyoruz. Daha güzel, daha yeşil bir Alanya için hep birlikte çalışıyoruz.”
YARALAR SARILIYOR Alanya Belediyesi, Eylül ayında meydana gelen yangın felaketinin ardından yaraları sarmaya devam ediyor. Alanya Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik’in söz verdiği gibi, bahçeleri zarar gören vatandaşlara zeytin fidanı dağıtımı Aliefendi Mahallesi’nden başladı. İlk etapta 3 bin 400 fidan vatandaşlara ulaştırılırken, toplamda 10 bin fidan dağıtılacak.

101 VATANDAŞA 3 BİN 400 FİDAN

Eylül ayında özellikle tarım alanlarında büyük tahribata neden olan yangının ardından, Alanya Belediyesi bölgede destek çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda Aliefendi Mahallesi’nde 101 vatandaşa 3 bin 400 zeytin fidanı dağıtıldı.
Dağıtım törenine Alanya Belediyesi Başkan Danışmanı Nazmi Zavlak, CHP Alanya İlçe Başkanı Bülent Kandemir, Kırsal Hizmetler Müdürü Menderes Sivri, Aliefendi Mahalle Muhtarı Rüştü Vural ve teknik ekip katıldı.

TOPLAMDA 10 BİN ZEYTİN FİDANI DAĞITILACAK
Alanya Belediyesi Tabi Afetlerden Zarar Görenlere Ait Komisyon tarafından belirlenen listeye göre, yangın bölgesinde zarar gören vatandaşlara 10 bin adet zeytin fidanı dağıtılacak. Aliefendi Mahallesi’nde başlayan dağıtımlar, diğer yangın bölgelerinde de devam edecek.

“DOĞAYI YENİDEN YEŞERTECEĞİZ”
Aliefendi Mahalle Muhtarı Rüştü Vural, yangında can kaybı olmamasının tek tesellileri olduğunu belirterek şöyle konuştu:
“Yangında zarar gören 101 köylümüze Belediyemiz aracılığıyla zeytin fidanı dağıtıyoruz. Daha önce Ziraat Odamız da destek olmuştu. Şimdi de Belediyemiz yanımızda. Belediye Başkanımıza ve Başkan Yardımcılarımıza teşekkür ediyoruz. İnşallah doğayı yeniden yeşerteceğiz.”

“İNANCI TEKRARDAN FİLİZLENDİRİYORUZ”
Alanya Belediyesi Başkan Danışmanı Nazmi Zavlak ise yangından etkilenen tüm vatandaşlara ulaşacaklarını belirterek şunları söyledi:
“Geçtiğimiz ay yaşadığımız yangın felaketi hepimizi derinden etkiledi. Vatandaşlarımız ağaçlarını, bahçelerini ve emeklerini kaybettiler ama inançlarını yitirmediler. Bugün Aliefendi’de o inancı yeniden filizlendiriyoruz. Başkanımız Sayın Osman Tarık Özçelik’in söz verdiği 10 bin zeytin fidanı dağıtımına başladık.
Fidan dağıtımı dışında, bölgedeki ihtiyaç sahibi ailelere psikolojik destek, sağlık hizmeti ve Fen İşleri ekiplerimizle tamirat desteği sağlamaya devam ediyoruz. Daha güzel, daha yeşil bir Alanya için hep birlikte çalışıyoruz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sonalanya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.