00
Haber Detayı
12 Ekim 2021 - Salı 16:34
 
“Yoldan Çıkan Oyun” Prömiyer Yaptı
Alanya Belediye Tiyatrosu’nun (ABT) yeni oyunu “Yoldan Çıkan Oyun” prömiyer yaptı. 11 Ekim Pazartesi saat 20.00’de Belediye Tiyatrosu’nda ilk kez izleyici ile buluşan oyun, büyük alkış aldı.
KÜLTÜR Haberi
“Yoldan Çıkan Oyun” Prömiyer Yaptı

Pandemi nedeniyle salon gösterilerine bir süre ara vermek zorunda kalan ABT oyuncuları, 2021-2022 sezonunun ilk oyunu ile sanatseverlerle tekrar buluşmanın heyecanını yaşadı.

“GÜLMEYE VE GÜLDÜRMEYE İHTİYACI OLANLAR İÇİN”

Henry Lewis, Jonathan Sayer ve Henry Shields tarafında yazılan “Yoldan Çıkan Oyun” tam bir komedi. Oyun; oyun içerisinde bir oyun gibi görülebilecek bir eser.  Haversham Malikanesi’nde geçen bir cinayet oyununu oynayan bir tiyatro ekibinin başından geçen komik durumları içeriyor.


ABT Sanat Yönetmeni Fırat Onur Deniz oyunla ilgili yaptıkları değerlendirmede, “Alışılmışın dışında bir sürü aksiliğin birbirini takip ettiği ve bir birini tetiklediği bir baş yapıt.  Başından sonuna kadar her anına yeni bir kahkaha, yeni bir tebessüm ve şaşkınlığın sığdırılacağı oyun, gülmeye ve güldürmeye ihtiyacı olanlar sanatseverlerin kaçırmak istemeyeceği bir eser” dedi.

 
Sanatseverlerle birlikte oyunu izleyen Alanya Belediyesi Başkan Yardımcısı Abdullah Akbaş, gösterinin sonunda oyuncuları tek tek tebrik ederek, çiçek takdim etti.

 
Devlet Tiyatrosu Sanatçısı Ferdi Dalkılıç’ın yönetmenliğini yaptığı oyunun müziği Selçuk Yılmaz,  kostüm tasarımı Berfin İlhan, ışık tasarımı Halit Akgül’e ait.

Oyunda, Nejat Koper, Mustafa Erman Doğan, Vedat Akbulut, Fırat Onur Deniz, Nilay Kara, Birke Muratal Doğan, Burak kaya, Esra Tığlı Kutertan rol aldı.

 

 

 

 

Kaynak: Editör: Hamdi Acet
Yorumlar
Haber Yazılımı 0