00
Haber Detayı
08 Ekim 2021 - Cuma 17:02
 
Yoldan Çıkan Oyun” Gösterime Giriyor
Alanya Belediye Tiyatrosu’nun (ABT) yeni oyunu “Yoldan Çıkan Oyun” 11 Ekim Pazartesi günü gösterime giriyor. Belediye tiyatrosu, Alanya Kültür Merkezi’nde 2021-2022 tiyatro sezonunun ilk oyunu ile sanatseverlere perdelerini yeniden açıyor.
KÜLTÜR Haberi
Yoldan Çıkan Oyun” Gösterime Giriyor

Oyun, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Tiyatro Müdürü Hüseyin Çinal, Yönetmen Ferdi Dalkılıç, ABT Sanat Yönetmeni Fırat Onur Deniz ve sanatçıların katıldığı lansmanla basına tanıtıldı. “Yoldan Çıkan Oyun” adlı eserin basın toplantısında açıklama yapan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “Kültür ve Sanat alanında liderliğimiz koruyoruz, korumaya da devam edeceğiz. Pandemi nedeniyle herkes gibi biz de etkinliklerimize az da olsa ara vermek zorunda kaldık. Yeni bir oyunla 11 Ekim Pazartesi saat 20.00’de tekrar seyircimizin karşısında olacağız” dedi.


“59 0YUN 121 BİN SEYİRCİ”

Başkan Yücel, “Pazartesi, 59. oyunumuzu sergileyeceğiz. Sanatçılarımız bu zamana kadar da yaklaşık 500 defa sahne aldı ve Alanya ölçeğine göre 121 bin seyirciye ulaştık. Sadece bölgemizde değil, ulusal ve uluslararası alanda da turnelerimiz oldu. Adana, Mersin, Konya, Ankara, Bursa, İzmir, Eskişehir, İstanbul’a kadar pek çok şehrimizde ve KKTC’de de turnelere çıktık. Bu da Alanya Belediyesi’nin, tiyatro ekibinin ne kadar başarılı işler ortaya çıkardıklarının bir göstergesidir” dedi.


“PROFESYONEL BİR EKİPLE GÜZEL BİR OYUN HAZIRLADIK”

Oyunun yönetmeni Ferdi Dalkılıç ise basına yaptığı açıklamada, “Bu sene repertuvarımızı hazırlarken seyircimizi daha çok eğlendirecek, pandeminin izlerden biraz daha uzaklaştıracak bir oyun olmasını istedik. Bununla ilgili de ‘Yoldan Çıkan Oyun’u uygun bulduk. Oyuna, Alanya Belediye Tiyatrosu’nun profesyonel kadrosuyla başarılı bir şekilde hazırlandık. Kaçırılmaması gereken keyifli bir oyun. Sanatseverleri bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

11 Ekim Pazartesi saat 20.00’de ilk gösterimi yapılacak oyun, daha sonra 15 Ekim Cuma ve 16 Ekim Cumartesi saat 20.00’de halkla buluşturulacak.

Alanya Belediye Tiyatrosu oyuncuları tarafından sahnelenecek olan “Yoldan Çıkan Oyun” un yönetmenliği Devlet Tiyatrosu Sanatçısı Ferdi Dalkılıç, oyunun müziği Selçuk Yılmaz,  kostüm tasarımı Berfin İlhan, ışık tasarımı Halit Akgül tarafından yapıldı.

Oyunda görev alan sanatçılar ise Nejat Koper, Mustafa Erman Doğan, Vedat Akbulut, Fırat Onur Deniz, Nilay Kara, Birke Muratal Doğan, Burak kaya, Esra Tığlı Kutertan. Ekim ayı boyunca her Cuma, cumartesi seyirci ile buluşacak olan oyun, 8 yaş ve üzeri seyirci kitlesine hitap ediyor. Oyun 2 perdeden oluşuyor.

Henry Lewis, Jonathan Sayer ve Henry Shields tarafında yazılan “Yoldan Çıkan Oyun” isimli eser, komedi içerikli bir yapıt. Oyun; oyun içerisinde bir oyun gibi görülebilecek bir eser.  Havershan Malikhanesi’nde geçen bir cinayet oyununu oynayan bir tiyatro ekibinin başından geçen komik durumları içeriyor. Alışılmışın dışında bir sürü aksiliğin birbirini takip ettiği ve tetiklediği bir oyun. Başından sonuna kadar her anına yeni bir kahkaha, yeni bir tebessüm ve şaşkınlığı sığdıracağınız oyun, gülmeye ve güldürmeye ihtiyacı olanlar için güzel bir yapıt.

 

Seyircilerimiz biletlerini www.tiyatro.alanya.bel.tr adresinden online olarak alabilirler.

 

 

 

Kaynak: Editör: Hamdi Acet
Yorumlar
Haber Yazılımı 0