Türk Dünyası’ndan Kepez’e Birlik Ve Dayanışma Mesajı

YAŞAM 16.01.2026 - 09:22, Güncelleme: 16.01.2026 - 10:34
 

Türk Dünyası’ndan Kepez’e Birlik Ve Dayanışma Mesajı

KEPEZ KAYMAKAMI SUAT DERVİŞOĞLU’NA ANLAMLI ZİYARET Türk Dünyası Antalya Dayanışma Birliği heyeti, 14 Ocak 2026 tarihinde Antalya’nın nüfus bakımından en büyük ilçesi olan Kepez’e yeni atanan Kaymakam Suat Dervişoğlu’nu makamında ziyaret etti. Ziyarette, Türk Dünyası’nın birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu vurgulanarak yeni görevinde başarı dilekleri iletildi.

TÜRK DÜNYASI İLE DEVLET ARASINDA GÖNÜL KÖPRÜSÜ Devletin ve milletin bölünmez bütünlüğünü temsil eden mülki idare amirleriyle kurulan güçlü iletişimin Türk Dünyası sivil toplum kuruluşları açısından büyük önem taşıdığı ifade edildi. Ziyaret, ortak tarih, kültür ve kader birliği temelinde Türk Dünyası’nın dayanışma anlayışını bir kez daha ortaya koydu. “DEVLET, MİLLET AŞKIYLA VE TAKIM RUHUYLA GÖREV” Samimi bir ortamda gerçekleşen görüşmede konuşan Kepez Kaymakamı Suat Dervişoğlu, İzmir Narlıdere Kaymakamlığı görevinden Kepez’e atandığını belirterek, “Her görevimizde olduğu gibi devlet ve millet aşkıyla, takım ruhu içerisinde, kurumlar arası uyum ve koordinasyonu esas alarak vatandaşlarımıza mesai mefhumu gözetmeksizin hizmet ediyoruz” dedi. “KEPEZ, TÜRK DÜNYASI’NIN ORTAK YUVASIDIR” Antalya’nın dünya kenti vizyonuna dikkat çeken Dervişoğlu, Kepez’in yalnızca Türkiye’nin değil, Türk Dünyası’nın da önemli buluşma noktalarından biri olduğunu vurguladı. “Kepez, dünyanın dört bir yanından gelen insanların yuvasıdır. Devletin şefkatli elini burada yaşayan herkese hissettireceğiz” ifadelerini kullandı.   TÜRK DÜNYASI’NDAN GELEN SOYDAŞLARA AÇIK KAPI MESAJI Kaymakam Dervişoğlu, Türk Dünyası’ndan gelerek Kepez’e yerleşen soydaşlara özel bir mesaj da verdi. “Türk Dünyası’ndan gelen yeni Kepezliler kendilerini bu kentte asla yalnız ve yabancı hissetmemelidir. Kaymakamlık olarak kapımız kendilerine her zaman açıktır” dedi. Ayrıca Türk Dünyası devletleri arasında birlik ve beraberliğin her zamankinden daha hayati olduğunu vurguladı.   ZİYARET HEYETİNDE KİMLER YER ALDI Ziyarette Türk Dünyası Antalya Dayanışma Birliği’ni temsilen şu isimler yer aldı: Sherikbek Akımov – Antalya Kırgız Derneği Başkanı Hikmet Kenan Yozgatlı – Irak Akdeniz ve İslam Ülkeleri İş İnsanları Derneği Genel Başkanı Dr. Kürşat Çavuşoğlu – Irak Türkmen Birliği ve Dayanışma Derneği Başkanı Av. Murat Şimşek – Türk Ocağı Antalya Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Av. Lale Hesenova – Azerbaycan Halklar Dostluğu Derneği Başkanı Dr. Dilshod Abdullaev – Özbeğim Kültür, Eğitim, Sağlık, Turizm ve Uluslararası İş Birliği Derneği Genel Başkanı Akmarala Gabdiyeva – Kazakistan ve Avrasya Devletleri Dostluk ve Kültür Derneği Başkanı Ryskul Kadirova – Antalya Kırgızeli Derneği Başkanı Çimen Şen – Antalya Türkmenistan Diasporası Başkan Yardımcısı Shayir Mataeva – Kırgızistan Kadınları ve İş İnsanları Derneği Kültür Bölümü Başkanı Adyl Abdrakhmanov – Kırgız Gençlik Topluluğu Lideri BİRLİK VE KARDEŞLİK VURGUSU Ziyaret sonunda Türk Dünyası Antalya Dayanışma Birliği heyeti, Kepez Kaymakamı Suat Dervişoğlu’na nazik kabulleri ve Türk Dünyası’na gösterdiği hassasiyet dolayısıyla teşekkür ederek, yeni görevinde başarılar diledi.
KEPEZ KAYMAKAMI SUAT DERVİŞOĞLU’NA ANLAMLI ZİYARET Türk Dünyası Antalya Dayanışma Birliği heyeti, 14 Ocak 2026 tarihinde Antalya’nın nüfus bakımından en büyük ilçesi olan Kepez’e yeni atanan Kaymakam Suat Dervişoğlu’nu makamında ziyaret etti. Ziyarette, Türk Dünyası’nın birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu vurgulanarak yeni görevinde başarı dilekleri iletildi.

TÜRK DÜNYASI İLE DEVLET ARASINDA GÖNÜL KÖPRÜSÜ

Devletin ve milletin bölünmez bütünlüğünü temsil eden mülki idare amirleriyle kurulan güçlü iletişimin Türk Dünyası sivil toplum kuruluşları açısından büyük önem taşıdığı ifade edildi. Ziyaret, ortak tarih, kültür ve kader birliği temelinde Türk Dünyası’nın dayanışma anlayışını bir kez daha ortaya koydu.

“DEVLET, MİLLET AŞKIYLA VE TAKIM RUHUYLA GÖREV”
Samimi bir ortamda gerçekleşen görüşmede konuşan Kepez Kaymakamı Suat Dervişoğlu, İzmir Narlıdere Kaymakamlığı görevinden Kepez’e atandığını belirterek, “Her görevimizde olduğu gibi devlet ve millet aşkıyla, takım ruhu içerisinde, kurumlar arası uyum ve koordinasyonu esas alarak vatandaşlarımıza mesai mefhumu gözetmeksizin hizmet ediyoruz” dedi.

“KEPEZ, TÜRK DÜNYASI’NIN ORTAK YUVASIDIR”
Antalya’nın dünya kenti vizyonuna dikkat çeken Dervişoğlu, Kepez’in yalnızca Türkiye’nin değil, Türk Dünyası’nın da önemli buluşma noktalarından biri olduğunu vurguladı. “Kepez, dünyanın dört bir yanından gelen insanların yuvasıdır. Devletin şefkatli elini burada yaşayan herkese hissettireceğiz” ifadelerini kullandı.

 

TÜRK DÜNYASI’NDAN GELEN SOYDAŞLARA AÇIK KAPI MESAJI
Kaymakam Dervişoğlu, Türk Dünyası’ndan gelerek Kepez’e yerleşen soydaşlara özel bir mesaj da verdi. “Türk Dünyası’ndan gelen yeni Kepezliler kendilerini bu kentte asla yalnız ve yabancı hissetmemelidir. Kaymakamlık olarak kapımız kendilerine her zaman açıktır” dedi.
Ayrıca Türk Dünyası devletleri arasında birlik ve beraberliğin her zamankinden daha hayati olduğunu vurguladı.

 

ZİYARET HEYETİNDE KİMLER YER ALDI
Ziyarette Türk Dünyası Antalya Dayanışma Birliği’ni temsilen şu isimler yer aldı:

Sherikbek Akımov – Antalya Kırgız Derneği Başkanı

Hikmet Kenan Yozgatlı – Irak Akdeniz ve İslam Ülkeleri İş İnsanları Derneği Genel Başkanı

Dr. Kürşat Çavuşoğlu – Irak Türkmen Birliği ve Dayanışma Derneği Başkanı

Av. Murat Şimşek – Türk Ocağı Antalya Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi

Av. Lale Hesenova – Azerbaycan Halklar Dostluğu Derneği Başkanı

Dr. Dilshod Abdullaev – Özbeğim Kültür, Eğitim, Sağlık, Turizm ve Uluslararası İş Birliği Derneği Genel Başkanı

Akmarala Gabdiyeva – Kazakistan ve Avrasya Devletleri Dostluk ve Kültür Derneği Başkanı

Ryskul Kadirova – Antalya Kırgızeli Derneği Başkanı

Çimen Şen – Antalya Türkmenistan Diasporası Başkan Yardımcısı

Shayir Mataeva – Kırgızistan Kadınları ve İş İnsanları Derneği Kültür Bölümü Başkanı

Adyl Abdrakhmanov – Kırgız Gençlik Topluluğu Lideri

BİRLİK VE KARDEŞLİK VURGUSU
Ziyaret sonunda Türk Dünyası Antalya Dayanışma Birliği heyeti, Kepez Kaymakamı Suat Dervişoğlu’na nazik kabulleri ve Türk Dünyası’na gösterdiği hassasiyet dolayısıyla teşekkür ederek, yeni görevinde başarılar diledi.

Antalya HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sonalanya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.