Turizmde Kadın İstihdamını Artıracak Proje
Turizmde Kadın İstihdamını Artıracak Proje
AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI İLE TÜRSAB’TAN ANLAMLI İŞ BİRLİĞİ Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü ile Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) arasında, turizm sektöründe kadın istihdamını artıracak özel bir iş birliği protokolü imzalandı.
AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI İLE TÜRSAB’TAN ANLAMLI İŞ BİRLİĞİ Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü ile Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) arasında, turizm sektöründe kadın istihdamını artıracak özel bir iş birliği protokolü imzalandı.
KADINLAR İÇİN EĞİTİM VE İSTİHDAM FIRSATI
Ankara’da düzenlenen protokol törenine Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, Kadının Statüsü Genel Müdürü Süreyya Erkan ve TÜRSAB yönetim kurulu üyeleri katıldı.
Protokol, turizmde kadınların mesleki gelişimini desteklemeyi, fırsat eşitliğini güçlendirmeyi ve kadın girişimciliğini teşvik etmeyi hedefliyor.
Bu kapsamda TÜRSAB Akademi bünyesinde kadınlara ve kız öğrencilere yönelik mesleki eğitimler, mentörlük programları, seminerler ve farkındalık eğitimleri düzenlenecek. Eğitimleri başarıyla tamamlayan adaylar, seyahat acentalarında staj ve istihdam fırsatı elde edecek.
BAKAN GÖKTAŞ: “KADIN EMEĞİNİ KALKINMA VİZYONUYLA BULUŞTURUYORUZ”
İmza töreninde konuşan Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, kadınların turizm sektöründeki varlığını artırmanın Türkiye’nin marka değerine katkı sağlayacağını belirterek şu ifadeleri kullandı:
“Bugün kadın emeğini ülkemizin kalkınma vizyonuyla buluşturan çok önemli bir iş birliğine imza atıyoruz. Bu protokolle turizmde kadın istihdamını, girişimciliğini ve temsil gücünü artıracak kalıcı bir ortaklığın temellerini atıyoruz. TÜRSAB Akademi bünyesinde kız öğrenciler ve kadınlara yönelik eğitimler ile mentörlük programları düzenleyeceğiz.”
Bakan Göktaş ayrıca, koruyucu aile yanında veya kurum bakımında bulunan gençlerin istihdamına öncelik verileceğini belirterek, bu gençleri istihdam eden işverenlerin beş yıl boyunca sosyal güvenlik primlerinin devlet tarafından karşılanacağını açıkladı.
BAĞLIKAYA: “TURİZMDE KADIN İSTİHDAMINI GÜÇLENDİRECEĞİZ”
TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, turizm sektöründe kadın istihdamını artırmak için önemli bir adım atıldığını vurgulayarak şöyle konuştu:
“Hedefimiz kadın ve erkek çalışan sayısında dengeyi sağlamak. Bu kapsamda kadın şoför sayısını artıracak projelere başladık. Bugün imzaladığımız bu protokol ise turizm sektöründe kadın istihdamının artırılması ve temsiliyetin güçlendirilmesi adına yeni bir dönüm noktası olacak.”
Bağlıkaya, TÜRSAB Akademi’nin düzenleyeceği eğitimlerle kadınların seyahat acentalarında staj ve istihdam edilmesini sağlayacaklarını belirterek, “Kadın iş gücüyle turizm sektörümüzün hizmet kalitesini daha da yükselteceğimize inanıyorum.” dedi.Kaynak;turizmajansi
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.
