Trafik Kazası Hayatını Kurtardı! Akciğerindeki Ölümcül Kist Alındı

SAĞLIK 06.08.2025 - 11:40, Güncelleme: 06.08.2025 - 11:40
 

Trafik Kazası Hayatını Kurtardı! Akciğerindeki Ölümcül Kist Alındı

Alanya’da trafik kazası geçiren 25 yaşındaki Savaş Levent, tedavi için kaldırıldığı Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yapılan tetkiklerde akciğerinde ölümcül bir kist bulundu. ALKÜ Tıp Fakültesi Göğüs Cerrahisi Dr. Öğr. Üyesi Hilmi Keskin, kapalı yöntemle gerçekleştirdiği başarılı operasyonla hastayı sağlığına kavuşturdu.

KAZA SONRASI RASTLANTISAL TESPİT Trafik kazası sonrası hastaneye getirilen Savaş Levent, yapılan muayene ve görüntülemeler sonucunda Dr. Öğr. Üyesi Hilmi Keskin’e yönlendirildi. Yapılan detaylı incelemelerde halk arasında “köpek tenyası kisti” olarak bilinen kist hidatik tespit edildi. Tedavi edilmediği takdirde ölümcül olabilen bu enfeksiyon için operasyon planlandı. KAPALI YÖNTEMLE BAŞARILI AMELİYAT Yaklaşık bir hafta içinde kapalı (VATS) yöntemle gerçekleştirilen cerrahi müdahale sonrası kist başarılı şekilde çıkarıldı. Hastanın hızla toparlandığını belirten Dr. Keskin, “Travma sonrası tesadüfen tespit edilen bu kisti kapalı cerrahi yöntemle aldık. Hastamız artık rahat nefes alabiliyor ve günlük hareketlerini zorlanmadan yapıyor. Ağrılarının büyük kısmı geçti. Bu yöntem hem kesi boyutu hem de iyileşme süresi açısından önemli avantaj sağladı” dedi. TESADÜFEN KURTULDU Operasyon sonrası sağlığına kavuşan Savaş Levent’in, trafik kazası olmasa ölümcül olabilecek bu hastalığı fark edilmeyecekti.  
Alanya’da trafik kazası geçiren 25 yaşındaki Savaş Levent, tedavi için kaldırıldığı Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yapılan tetkiklerde akciğerinde ölümcül bir kist bulundu. ALKÜ Tıp Fakültesi Göğüs Cerrahisi Dr. Öğr. Üyesi Hilmi Keskin, kapalı yöntemle gerçekleştirdiği başarılı operasyonla hastayı sağlığına kavuşturdu.

KAZA SONRASI RASTLANTISAL TESPİT

Trafik kazası sonrası hastaneye getirilen Savaş Levent, yapılan muayene ve görüntülemeler sonucunda Dr. Öğr. Üyesi Hilmi Keskin’e yönlendirildi. Yapılan detaylı incelemelerde halk arasında “köpek tenyası kisti” olarak bilinen kist hidatik tespit edildi. Tedavi edilmediği takdirde ölümcül olabilen bu enfeksiyon için operasyon planlandı.

KAPALI YÖNTEMLE BAŞARILI AMELİYAT
Yaklaşık bir hafta içinde kapalı (VATS) yöntemle gerçekleştirilen cerrahi müdahale sonrası kist başarılı şekilde çıkarıldı. Hastanın hızla toparlandığını belirten Dr. Keskin, “Travma sonrası tesadüfen tespit edilen bu kisti kapalı cerrahi yöntemle aldık. Hastamız artık rahat nefes alabiliyor ve günlük hareketlerini zorlanmadan yapıyor. Ağrılarının büyük kısmı geçti. Bu yöntem hem kesi boyutu hem de iyileşme süresi açısından önemli avantaj sağladı” dedi.

TESADÜFEN KURTULDU
Operasyon sonrası sağlığına kavuşan Savaş Levent’in, trafik kazası olmasa ölümcül olabilecek bu hastalığı fark edilmeyecekti.

 

Antalya HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sonalanya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.