Gazipaşa’da yaban domuzları evin bahçesine girdi

YAŞAM 02.11.2026 - 20:22, Güncelleme: 02.11.2026 - 20:22
 

Gazipaşa’da yaban domuzları evin bahçesine girdi

Alanya'nın komşusu Gazipaşa'da ormanlık alandan yerleşim yerine inen yaban domuzları, bir evin bahçesindeki güvenlik kamerasına yansıdı.

Görüntülerde birden fazla yaban domuzunun gece saatlerinde bahçeye girdiği, yiyecek aradığı ve bulduklarını tükettiği görüldü. YERLEŞİM ALANLARINA KADAR İNİYORLAR Bölgede ormanlık alanlara yakın mahallelerde yaşayan vatandaşlar zaman zaman yaban domuzlarıyla karşılaşıyor. Yiyecek aramak amacıyla evlerin çevresine kadar gelen hayvanlar, vatandaşlarda tedirginliğe neden oluyor. ALANYA’DA DA SALDIRI YAŞANMIŞTI Geçtiğimiz günlerde Alanya'da mantar toplamak için ormanlık alana giden bir vatandaşa yaban domuzunun saldırdığı görüntüler gündeme gelmişti. Uzmanlar, yaban domuzlarıyla karşılaşılması halinde hayvanlara yaklaşılmaması, beslenmeye çalışılmaması ve sıkıştırılmaması gerektiği konusunda uyarıyor. Vatandaşların güvenli mesafeyi koruyarak ilgili birimlere haber vermesi öneriliyor. Hamdi Acet SonAlanya
Alanya'nın komşusu Gazipaşa'da ormanlık alandan yerleşim yerine inen yaban domuzları, bir evin bahçesindeki güvenlik kamerasına yansıdı.

Görüntülerde birden fazla yaban domuzunun gece saatlerinde bahçeye girdiği, yiyecek aradığı ve bulduklarını tükettiği görüldü.

YERLEŞİM ALANLARINA KADAR İNİYORLAR

Bölgede ormanlık alanlara yakın mahallelerde yaşayan vatandaşlar zaman zaman yaban domuzlarıyla karşılaşıyor. Yiyecek aramak amacıyla evlerin çevresine kadar gelen hayvanlar, vatandaşlarda tedirginliğe neden oluyor.

ALANYA’DA DA SALDIRI YAŞANMIŞTI

Geçtiğimiz günlerde Alanya'da mantar toplamak için ormanlık alana giden bir vatandaşa yaban domuzunun saldırdığı görüntüler gündeme gelmişti.

Uzmanlar, yaban domuzlarıyla karşılaşılması halinde hayvanlara yaklaşılmaması, beslenmeye çalışılmaması ve sıkıştırılmaması gerektiği konusunda uyarıyor.

Vatandaşların güvenli mesafeyi koruyarak ilgili birimlere haber vermesi öneriliyor.

Hamdi Acet SonAlanya

Antalya HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sonalanya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.